tortadíszítés · Vajkrémek

Maracujás áfonyás torta recept

Igazi nyári torta 🙂
Pikáns, kissé savanykás ízvilág, öröm beleharapni:-)
Most pucér tortát készítettem, mert ilyet még sosem terveztem. Én szeretem ezeket is, sőt igazi kihívás a pucér torta mert nincs rajta semmiféle takarás, így a tökéletes piskóta alap, ha nem szép a piskóta a pucér torta sem lesz szép.
Én a Viktória piskótát használom, mert gyorsan készen van és kedvelem az állagát is. A pucér tortákhoz, vagy fél pucér tortákhoz pedig éppen ideális a kicsit ropogós, keményebb külső réteg.
A torta díszítéséhez készült cukorból magnólia, itt találsz segítséget a készítéséhez.

marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (10)

HV:

Eszközök:

Elkészítés:

A piskótát süssük meg a recept alapján.

Az olasz vajkrémet készítsük el a recept alapján. Itt számítsunk rá, hogy ez nagyon sok krém lesz, tehát vagy irány a fagyasztó vagy készítsünk még cupcake-t is, hogy el tudjuk használni a krémet.

Az oalsz vajkrémnél 3 tojásfehérjére van szükségünk, így marad 3 sárgája ami nagy átlagban kallódik egy darabig a hűtőben végül a kukában landol. De tegnap nagyon okosan gondolkodtam:-) Készítettem belőle cukrászkrémet.
A 3 sárgáját kikevertem, 1 tk vanília kivonattalés  1 ek liszttel. Kb 1/2 l tejet felforraltam, mikor forrt beleöntöttem a sárgájás keveréket és sűrűsödésig főztem. Nem, nem kerül bele cukor, hiszen az olasz vajkrém kellően édes. Hűtsük ki a krémet.

A vajkrém kész, ízesítsük 2 ek marakuja sziruppal. Finom, pikáns de nem törtető ízt kapunk. A cukrászkrém kihűlt keverjük is össze. Habos, lágy finom krémet kapunk. Én be is tettem kicsit a hűtőbe, hogy dermedjen vissza a vaj a krémben.

Készítsük el az áfonya zselét. 1 nagy marék fagyasztott áfonyát 1 citrom levével és 3 ek cukorral felforraltam, takarékra vettem a gázt és elkezdtem sűríteni. Mikor szétfőttek az áfonya szemek kikevertem az 1 ek keményítőt kb 1/2 dl vízzel és ezzel besűrítettem a szószt. Forraljuk fel és kész is, hagyjuk kihűlni.

A torta összeállítása

A kihűlt 2 lapot kétfelé vágtam, így négy lapot kaptam. Habzsákba töltöttem a krémet, nem használtam dekorcsövet, egyszerűen kivágtam a habzsák végét, így készültek a kis pöttyök. Ez lényeges, mert majd látod milyen szép külső felületet kaptam.
A kis halmok közé, középre krém réteg került vékonyan, erre pedig az áfonya zselé. Ezt a folyamatot ismételjük.

marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (5)marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (3) marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (4)

Összeállítottam a tortát, de így nem tehetem rá a virágot….
Ok, ha kívül “pöttyös” akkor mi lenne ha a torta teteje is díszítve lenne egy kicsit.

OK:-) Munkára fel!
A habzsákból amit a töltésnél használtam, halmokat nyomtam egymás mellé. A nagy spatulával elhúztam mindegyik  kis halmot befelé a torta közepe felé. Mesés látvány <3

pucer-torta-diszitese-tortaiskola-1 (2)pucer-torta-diszitese-tortaiskola-1 (1)  pucer-torta-diszitese-tortaiskola-1 (3)

Végül jöhet a korona a magnólia is rákerült:-)

marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (1) marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (2) marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (6) marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (7) marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (8) marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (9) marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (10)

Kapott egy kis porcukrot is, így sokkal szebb lett.

Végül meg is kóstoltuk:-)

Csodás vágási felület és jó hír -bár én be voltam rezelve- nem száradt ki a piskóta hiába nincs rajta “burkolat”.

marakujas-afonyas-torta-recept-tortaiskola-1 (2)marakujas-afonyas-torta-recept-tortaiskola-1 (3)marakujas-afonyas-torta-recept-tortaiskola-1 (1)   marakujas-afonyas-torta-recept-tortaiskola-1 (4)

 

Mentés