tortadíszítés · tortás alapok

Fantasztikus tortázás! FONDANT ESZKÖZÖK használata

fantasztikus-tortazas_fondant-eszkozok-igy-hasznald

 

Fondant eszközök, melyik mire jó, hogyan használd

 

Sodró, többféle méretben

**Fondant nyújtó**
Igazi kincs! Nekem van nagy méretűm is de sokáig a kis méretűekkel nyújtottam a nagy méretű fondantokat is. Tapadásmentes változatot válasszunk, mert így biztosan nem ragad rá a sodrónkra a fondant, marcipán, cukormassza, mikor mivel dolgozunk.
A kis mérettel egy gond van, hogyha asztalnyi méretű fondantot nyújtunk akkor előfordulhat, hogy nem lesz egyenletes a fondant vastagsága a sodró kis mérete miatt. Gyakorlás kérdése, de én javaslom a nagy sodró beszerzését is.

Itt vásárolhatsz nagy méretűt
Itt pedig a normál méretű
Másik változata 

wilton_feher-fondant-massza-teszt-tortaiskola-1 (4)

Ha nagyon precízen dolgoznál akkor kaphatóak méretező gyűrűk is. Mire jó?
Arra, hogy egészen biztosan egyforma vastagságúra tudd nyújtani a fondantot. Rá kell húzni a gyűrűket a nyújtod végére, ez biztosítja a teljesen egyforma méretet. A gyűrűkből is többféle méret van a szettekben is. Nagyon hasznos kiegészítő.
Nagy
Kicsi

 

===========================================================

**Fondant vágó**

Igen, erre is szükségünk van. Sokáig késsel vágtam de meguntam hogy nem tudom szépen körbevágni a torta aljánál, szélénél.
Erre valók a fondant vágók. Olyanok mint egy pizzavágó de ez nem annyira éles, mint a pizzavágó, tehát a munkalapodat nem nyírja kis, viszont a fondantot, marcipánt, cukormasszát szépen vágja.

Itt meg is vásárolhatod.

Ne keverd azonban össze a szikével, az a kis díszek vágásához, vagy sablon vágáshoz, cukorvirágoknál díszítéshez használható. Nagyon éles!
Itt vásárolhatsz belőle.

torta_burkolas_fondanttal-tortaiksola-1 (7)
===========================================================

**Simító, polírozó**

KÖTELEZŐ alap darab a készletünkben!
Ezzel simítjuk át a már burkolt tortát -fondanttal burkolt- így mindenhol szép egyenletes, sima felületet kapunk. Kézzel is végezhetnénk ezt a műveletet, sőt én az igazgatásnál csak kézzel dolgozom, aztán jön csak a simító.
DE!
Ha 40 fok van, a kezed izzad, meleged van akkor abban a pillanatban hogy hozzányúlsz a fondanthoz el kezd ragadni, nyúlni végül szakadni!
Na itt kötelező a simító használata a munkához, csak addig használjunk a kezünket ameddig kell.
A burkolt torta tetejét polírozhatjuk is a simítóval.
TIPP:
Ha fényes felületet szeretnénk és nincs 40 fok akkor simogassuk bátran a torta tetejét, mert a kezünkről a természetes zsiradék átkerül a fondantra és egy nagyon szép, kellemes csillogást ad annak.

torta_burkolas_fondanttal-tortaiksola-1 (2) torta_burkolas_fondanttal-tortaiksola-1 (4)
Simítóból többféle létezik, gömbölyített és van sarkos is. A sarkos, négyzetes kialakításúakkal már az éleket is képezhetjük, azok erre is és persze a simításra, polírozásra is jók, de ez a legjobb funkciójuk. Itt meg is vásárolhatod.
A sarkos simítót pedig itt veheted meg

 

=======================================================

**Él készítő** flexi smoothers

Imádom! De önmagában nem sokra mész vele ha nincs meg a helyes technikád az aláburkoláshoz!
Ez remek eszköz ha profin előkészítetted a tortádat, sarkos a vajkrém burkolásod, vagy a ganache burkolásod. Itt találsz segítséget, hogy hogyan készítsd elő profin a tortádat.
Ezzel sarkosítjuk az éleket a tortán, fondanttal burkolt tortán.
2 db lapocska található a szettben. Ezekkel a lapocskákkal dolgozunk, egyik lap a torta oldalán, másik a torta tetején, össze kell érinteni őket a torta sarkánál és szépen alakítani a sarkokat. Igen, ezzel az eszközzel végig kell menni az egész tortán.
Cserébe azonban gyönyörű sarkos tortaszélet kapunk, amit valljuk be őszinten mindannyian szeretnénk látni:-)
Itt meg is vásárolhatod.

wilton-feher-fondant-burkolas-kozben-tortaiksola-1 (3)

Már videós segítség is készült a használatához

========================================================

**DÍSZÍTŐ ESZKÖZÖK **

Fondant díszítő eszközökből rengeteg van!:-)
Ezek utólagos dekoráláshoz, kis díszek készítéséhez valóak.

Gyémánt mintázó

Kedvenc eszközöm, mert ezzel készül a steppelt minta a fondantra. Egy egy lap ami speciálisan mintázva van kialakítva, bele kell nyomni a fondantba és már kész is a gyémánt, rombusz, steppelt minta. A laphoz, amit a GlazurShopban meg is vásárolhatsz, jár  pár kiegészítő, amivel tovább díszítheted a steppelt mintádat.
Számtalan lehetőség rejlik benne, nézd én ezeket próbáltam ki.
Így használd, képes ötletek a használathoz.

gyemnat_steppelo_minta_tezst_tortaiskola_19

Szilikon formák
Sokáig nem kedveltem, mert nem jött ki a szilikon mintából a fondant. Mostanra azonban már megszerettem.
Az új formákból könnyedén kivehető a fondant, gyönyörű aprólékos mintákkal vannak díszítve és ez a fondanton is látszik.
Katy Sue formákat imádom!
Bele kell nyomkodni a fondantot, körbevágni, leszedni a felesleges fondant széleket és finoman, könnyed mozdulattal kinyomni a formából a kész mintát.
Itt megvásárolhatod a formákat.

angyalkas-viragos-fondant-minta-glazurshop-1 (2)

fondant_keret-disz_keszitese-tortaiksola-glazurshop-1 (6)

narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (5)

WILTON SZILIKON FORMÁK

Könnyű, tényleg nagyon könnyű a használata, de nézd végig a videót és fogadd meg a tanácsaimat különben komoly küzdés lesz a munka!

Kétféle díszítésre is használható.
Ha tetszik itt megvásárolhatod.

 

PATCHWORK KISZÚRÓK

Igazi kincs a kis ládikánkban. ha van rá módunk szerezzünk be többfélét is, mert nagyon könnyű a használatuk és mesés sziluett tortákat tudunk készíteni a segítségükkel, vagy ah másra van szükségünk akkor színes fondanttal dolgozva díszítésként is használhatjuk.

Már készültek is videós segítségek a használatukhoz.
Az első videóban a családi mintákból próbálok ki egy párat, értelemszerűen a nehezebben használhatóakat. Megmondom őszintén a nehezekkel is könnyű dolgozni:-)

Ha megvásárolnád, akkor itt megteheted.

 

A vidéki élet igazi kincs, hiszen fa, fűcsomó, pillangók, szívecskék, lámpaoszlop:-) és még számos szép kiszúró van a szettben.
Ha megvásárolnád, akkor itt megteheted.

 

És egy kakukktojás:-) mert ez nem kiszúró bár a neve az. A kosárfonás dombornyomó használatához is lekészült a videós segítség.
Ha megvásárolnád, akkor itt megtehet

=======================================

**Kiszúrók**
Én sok esetben a kekszkiszúrókat használom:-) DE ezek nagyok. Igen ez a különbség a keksz és a fondant kiszúró között általában. Használható mindegyik a fondantok kiszúrásához. Szép éles szélük van, így nem lesz rojtos a fondant mintád, ez nagyon fontos!!!
Igen a silány minőségű terméknél sajnos nincs szép vágási vonal!!!

 

===========================================================

**Fondant pisztoly**

Nem ezzel nem lövöldözünk, viszont ha szép egyenletes kis hengereket, hosszú fondant csíkokat, hengereket készítenél kötelező darab az eszközeid között!
Én imádom, mert 30-40 cm-es hosszú sodrott kötél készítésénél kézzel neki sem állok, erre való ez az eszköz.
Betöltöd a fondantot, ráteszed  az éppen kellő véget -mert többféle minta van a szettben- és csak nyomod kifelé a kész csövet, vagy amit éppen választottál.
Itt meg is vásárolhatod.

narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (3)

 

Mentés

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s