tortás alapok

Mi a baja a piskótámnak!? Púpos, lapos, beesik…..

fantasztikus-sutes_mi-a-baja-a-piskotamnak

Istenem, hogy mennyi piskóta lett púpos, lapos, beesett, nyers vagy éppen megégett….. mire eljutottam eddig.
Ma már minden piskótám TÖKÉLETES!

TANULÁS, GYAKORLÁS ennyi!:-)
Na de tényleg ennyi?
IGEN!
Megosztom veled hogy mit rontasz el, tanulj belőle és készíts te is tökéletes piskótákat!

PÚPOS

túl meleg kezdő hőfok a sütőben
túl sok lisztet használtál

BEESETT

túl alacsony sütési hőmérséklet
túl sokat nyitogattad a sütőből korán vetted ki
túl sok a vaj, cukor vagy a liszt
túl kevés liszt

NAGY REPEDÉSEK

piskota-keszitese-tortaiskola-1-2

túl sok liszt vagy sütőpor
túl meleg hőmérséklet

 

MORZSALÉKOS PISKÓTA

túl alacsony hőmérséklet a sütőben
túl sok liszt
túlkeverted a tésztát

KEMÉNY PISKÓTA

túl magas sütési hőmérséklet
túl kevés vaj, cukor
túl sok liszt

NEM JÖN FEL A PISKÓTA

túl magas sütő hőmérséklet
túl nagy forma, kevés tészta
kevés sütőpor
túlkeverted a tésztát

ODAÉGETT A PISKÓTA NYERS KÖZÉP

ujsagbol_recept-nem-az-igazi

túl kis forma, nagy tészta mennyiség
rossz recept -a fotón látható piskóta újságból készült…-

KIFOLYIK A TÉSZTA A FORMÁBÓL

túl kis forma, sok tészta
nem elég meleg a sütő
túl sok sütőpor vagy cukor

 

RAGACSOS PISKÓTA TETŐ

túl alacsony sütési hőmérséklet
túl sok cukor

 

Ezek alapvető problémák, de ettől azért jóval több dolog van amire nem árt odafigyelni, de erről hamarosan az E-BOOK-ban ❤
Hamarosan érkezik a teljeskörű tananyag!

Mentés

Mentés

Advertisements

Mi a baja a piskótámnak!? Púpos, lapos, beesik…..” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Violetta!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan kérdésem lenne, hogy a már elkészült piskótákat, krémeket le lehet-e fagyasztani és ha igen, meddig? A felolvasztásukkor kell valami pluszt csinálni, vagy elég ha megvárjuk míg kienged?

    Válaszod előre is köszönöm.

    Üdvözlettel,
    Dorisz

    Kedvelés

    1. Kedves Dorisz,
      Fagyasztani még komplett tortát nem fagyasztottam, de van ismerős aki igen.
      Ő fondanttal burkolt tortát fagyasztott le és egyszerűen kiengedte. Semmi baja nem lett.:-)

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s