hírek · Rólam

Hol kezdtem? Hogyan jutottam el ilyen gyorsan ide ahol most tartok?

Nagy Violetta vagyok, hobbi cukrász, cukrászkellék webáruház tulajdonos, lelkes amatőr akinek komoly tudás van már a birtokában a cukrászat témájában……

Hol kezdtem?
1990-ben készítettem életem első tortáját. Középiskolában főzős verseny volt, így egyértelmű volt, hogy indulok, hiszen a verseny a fiatal éveimben fontos dolog volt. Atletizáltam, tehát a versenyszellem ott dübörgött:-)

Segítségem nem volt, a többiek egyáltalán nem tudtak sütni, így egyedül indultam el a versenyen.
Fotó nem maradt fenn az “alkotásról”:-) lehet jobb is.
Itt egy skicc, ez volt a terv.

eletem-elso-tortaja-glazurshop-tortaiskola

Nap-hold, nappal-éjjel, jin és jang.. Valami biztosan motoszkált már akkor is bennem:-)
Az egyensúlyra való törekvés:-)

Csokis és valami habos krém volt- már nem emlékszem- a burkolás, nem volt valami szép látvány, nem egészen az volt a fejemben amit sikerült elkészíteni.
Elárulom, akkoriban még azzal is nem kis gondom volt, hogy piskótát hogyan kell sütni.:-)
Hol sikerült, hol meg nem. Itt, anno akkor abba is hagytam a sütést, ez nem az én műfajom és egyébként is a diéta és a sport fontosabb, kuka a cukrászkodás.

Helyette megtanultam főzni, istenem mennyi anyai jó tanácsot kaptam…. Miért nem főzöl egyszerűbb ételeket?
Azért mert egyszerű ételeket bárki tud főzni:-)
Hozzáteszem egyedül éltem, az éppen aktuális pasit kápráztattam el a tudományommal:-)

Azóta sok minden megváltozott:-)
A sütő közelébe,- hogy édességet süssek – a kisfiam születése után 1 évvel merészkedtem. Hosszas előmunkálatok folytak, milyen recept, milyen legyen, hogyan készítsem….
Egy bagoly torta készült, ami elsőre nem is rossz:-) Sőőt, nagyon is jó volt, ott és akkor:-)
Szülinapi torta volt a javából, csak az ünnepelt nem értékelte a korából kifolyóan.

bagoly_torta_molyci_szulinapra_tortaiskola-1-5

És itt valami megmozdult, elindult bennem. Ekkor már bőségesen benne voltam a csodás magyar vállalkozói életben, a GlazurShop a háttér az eszközeimhez.
Azokkal az eszközökkel dolgozom amiket te is, ti is meg tudtok vásárolni.
Az elején csak a kíváncsiság hajtott, meg tudom-e csinálni, menni fog-e….

És elkezdtem kísérletezni!

Először csak egyszerűbb dolgok jöhettek szóba eszközök terén, elképzelésem sem volt némelyik eszköz helyes használatáról.
Írtam én anno bődületes baromságokat némelyik termék mellé, -mára javítva- hogy jókat röhögtem saját magamon.

Mára tisztázódott bennem a frosting, royal icing, fondant, buttercream….fogalma, készítése is.

Rengeteget olvastam, olvasok a mai napig , vannak kedvenc külföldi bloggereim akiknek a munkássága mélyen bennem van, figyelem ők mit készítenek, mit próbálnak ki és én is kísérletezem. De nem csak ebből áll a tanulási folyamatom. Rengeteg netezek, pinterest, intsagram, youtube sőt mára 2 év alatt eljutottam arra a szintre, hogy elég egy kóstoló és elkészítem a saját konyhában is a kóstolt tortát, édességet, desszertet, nasit.
IGEN, igen erre nagyon büszke vagyok, hogy már ez is megy.
A tanulási folyamatomat nem kevés elrontott piskóta, vajkrém övezte. Volt egy pillanat amikor leültem és azt mondtam:
“Most ez komoly? Tényleg nem tudod elkészíteni a svájci vajkrémet? Tényleg nem tudsz piskótát sütni egyforma minőségben?”

12313674_935679386513227_4332344819255081249_n

szetcsuszott-piskota-tortaiskola
Itt jöttek képbe a fizetős képzések, gyerkőc mellett más választásom nem lévén az online tanfolyamok, videós tanfolyamok.
Igen, megtanultam  főzött vajkrémet készíteni, mára már álmomból ébresztve is elkészíteném ha arról volna szó.
Piskóta sütésben pedig nem kevés kísérlet és számtalan pohárkrém jelzi a tanulási folyamatomat.
Igen, ami nem úgy sikerült anno abból pohárkrém lett:-)

Mára már nem jelent gondot a lapos, szép piskóta sütése, sőt többféle recepttel dolgozom attól függően mit szeretnék készíteni.

De eddig el kellett jutnom!
EGYEDÜL!!!
Nem volt kit felhívnom, hogy kérlek segíts, mi a baj…. Menet közben persze jöttek nagyon kedves emberek az életembe-cukrászok-. Akiktől aztán már kérdezhettem, bár ott is volt egy alkalom amikor a cukrásznak elképzelése sem volt, hogy mi a gond a svájci vajkrémmel ha összemegy.

Kedvenc cukrász barátaimmal jókat szoktunk nevetgélni az új kísérleteimen, van mikor ők kérdeznek tőlem:-) Ez iszonyat jó érzés ám!:-)
DE!!! EDDIG EL KELLETT JUTNOM!

Ezért vagyok nagyon háklis a forrás nélküli megosztásokra, a trollok megjegyzéseire!
Gondoljatok bele, milyen időbeosztással működöm, gyerkőc, vállalkozás, napi rutinok… és van még pár napi szintű teendőm….
Iszonyatos munka van ez mögött, hogy én most itt tartok, hogy nektek tudok segítséget nyújtani, hogy a csomagjaitok amit rendeltek a GlazurShopban másnapra megérkeznek….

Hogy a gyerkőcöm szépen fejlődik és az első szavai között  torta szerepelt , hogy imádja a konyhai tevékenységeket, hogy be lehet vonni a takarításba, hogy … szépen fejlődik.

Persze, felmerül a gondolat hogy miért csinálom ha ez ennyire nehéz…..
Egyrészt mert élvezem a pörgést, másrészt pedig hosszabb távú céljaim vannak az életben a sütéssel kapcsolatban, az időm pedig nem végtelen, 42 éves vagyok, fiatalabb nem leszek már de idősebb igen, tehát gyors a tempó a CÉL FELÉ!

Szorosan idetartozik még, hogy értéket adjak nektek!
Magyarországon első és egyedülálló módon saját képes és videós tudástárral segítem a választást, a döntést, hogy melyik termék mire jó, mit lehet még vele kezdeni.
A terméktesztek folyamatosan bővülnek, igyekszem úgy kitalálni a tortát, hogy az új eszközöket próbára tehessem!
Itt meg is nézheted az eddigi teszteket, de a termékek alatt is rengeteg eredmény található a GlazurShopban.

MOTTÓM
Ha nekem sikerül, neked is sikerülni fog!

vajkremes-szulinapo-torta-tortaiskola-1 (14)

makos-meggyes-habcsoklapos-torta-cukorviragokkal-tortaiskola-glazurshop-1 (10)

Már alig vártam, hogy ki tudjam egészíteni a bemutatkozásomat:-)
Igen, megszereztem 2017-ben a cukrász végzettséget is. Mostantól hivatalosan is cukrász vagyok:-)

Azt hiszem mázlista voltam, hiszen könnyű tételt húztam.
Joghurtos gyümölcs torta, ökörszem, trüffel golyók és a díszmunka -ami szabadon választott volt- .

Mentés

Mentés

Reklámok

Hol kezdtem? Hogyan jutottam el ilyen gyorsan ide ahol most tartok?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Gratulálok Violetta, egyszerűen fantasztikus amit csinálsz!!!

    Ez a vonzalom engem is utolért, amint rátaláltam az oldaladra és mélyebben beleástam magam.
    Közös bennünk a sportoló múlt (én 17 évig műkorcsolyáztam) és az ezzel járó koplalás 🙂 – olyanokra, mit az édesség rá sem nézhettem -, valamint hogy én is most, a gyermekem születése után egy-másfél évvel jutottam el arra a szintre, hogy egyáltalán hozzá merjek kezdeni a tortakészítésnek. Már korábban is csodálva néztem egy-egy tortakölteményt, de a gondolat, hogy elkezdjek vele foglalkozni, olyan gyorsan elillant, ahogy jött. Mondván kevés vagyok én ehhez, ilyeneket én biztos nem tudnék elkészíteni, … és hasonló lemondó gondolatok.
    Erre jöttél Te. Hihetetlen ahogy inspirálsz és ötletet adsz. Plusz lendületet, lelkesedést, tudás iránti vágyat és remélhetőleg egy új hobbinál kicsit többet kaptam Tőled. A blogod szinte akaratlanul is vonz nap, mint nap. Ha éppen nincs friss bejegyzés, akkor olvasom a régebbieket, de a lényeg hogy itt legyek.

    Szívből gratulálok mindenhez amit, eddig elértél, és hiszem, hogy ezzel a lendülettel bármilyen célt elérhetsz, amit csak kitűzöl magad elé.

    Szép napot és további sok sikert kívánok az életben!

    Üdvözlettel,
    Magosné Horváth Dorisz

    U.i.: Engem is érdekelnének a fizetős képzések (ugye gyerek mellett csak ez jöhet számításba), hálás lennék ha ajánlanál egy párat, ami mindenképpen nélkülözhetetlen a tortakészítés/dekorálás elsajátításához. 😉

    Kedvelés

    1. Kedves Dorisz,
      Nagyon köszönöm 🙂 Te vagy az első aki értékeli , ennyire értékeli a munkámat:-)
      Nagyon örülök, hogy tetszik és inspirállak, ez a célom:-)

      Én a craftsy oldalán vásárolok tanfolyamokat, angol nyelvűek, nagyon részletesek, jóformán szájbarágósak:-)
      Sok esetben vannak kedvezmények, van amikor ingyenes is pár egyébként fizetős tanfolyam.
      Javaslom írtakozz fel a hírlevelükre és küldik ha van valami akció.
      craftsy.com

      Szép estét.-)
      Via

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s