Piték · Túrós receptek

Habos túrós tortácska

A lime curd-el töltött pite elképesztő gyorsan elfogyott, és jött  a kérdés, hol a következő?:-)
Ok, ok…. van tészta a fagyasztóba… mi legyen.. mi legyen….
Ok, túros desszert lesz.

HV:

Elkészítés.

A mandulás alapot én mákkal készítettem el, itt találsz receptet, leírást hozzá ha így készítenéd te is. De simán is nagyon finom a tészta.

A túrót áttörtem, ízesítettem a citrom héjával és levével és cukorral. Én kb 150 g-ot használtam, nem is mértem mert szemre mentem a cukor mennyiségével. Kóstoltam és pont jó volt nekem, nekünk:-)
De akár édesítővel is ízesítheted, vagy mézzel is.

Felvertem a tejszínt.

A túróhoz hozzáadtam a joghurtot, átkevertem, és hozzáadtam az expressz  zselatin fixet. Átkevertem, és közben néztem, hogy hogyan keményedik, áll össze a krém. Ez kb 3-4 perc lehetett, folyós de már krémesedő állagot kaptam. Hozzá is kevertem laza mozdulatokkal a felvert tejszínt. Nagyon, levegős, laza állagú krémet kaptam. Betettem a hűtőbe hogy dermedjen kissé, mert így azért elég folyós volt.

A tészta kihűlt közben. Most ugye nem pite formában készült hanem kapcsos 26 cm-es kerek formában sütöttem, és most igen, vakon sütöttem, hiszen a kapcsos forma magas így féltem hogy visszadől a pite tészta a forma oldaláról. Tehát megsütöttem és kihűtöttem.

A végén már annyira türelmetlen voltam, hogy a hűtőbe is betettem hűlni:-)

Ha teljesen kihűlt, töltsük meg a túrós krémmel. Pont tele lesz:-)

Még mindig a formában van a tortácska, mehet be a hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a zselatin dermedhessen.

Én nem takartam el a tetejét semmivel, mert mandula lapocskák nem voltak itthon, habot nem akartam verni, maradt így natúran. Ha van időd szerezz be mandula lapocskákat és díszítsd. Szebb azért ha a túró rusztikus szemes állaga nem látszik ki:-)

Mennyei desszert, habos, lágy, citromos… ISTENI!
Igazi gyors hétvégi nasi <3

turos-habos-tortacska-tortaiksola-1 (1) turos-habos-tortacska-tortaiksola-1 (2) turos-habos-tortacska-tortaiksola-1 (3) turos-habos-tortacska-tortaiksola-1 (4) turos-habos-tortacska-tortaiksola-1 (5)