tortás alapok

Gyakorló tortadobról így szedd le a fondantot

Eddig az volt, hogy szépen beburkoltam, gyakoroltam és … sajnos maradt is úgy ahogy volt a tortadob, összefestve..használhatatlanul…
Elég idegesítő, hiszen gyakorolnék tovább, és semmi kedvem újat vásárolni, itt.

Ezért tegnap, mivel a renshaw fondantot teszteltem, megpróbáltam nem ráragasztani a fondantot a tortadobra.
Hát nem ment:-) Csak úgy nem marad ott a fondant, ugye alapból át kell keni cukros sziruppal, így szépen rátapad a tortadobra a fondant. Igen, de ezt az életben nem szeded le róla!!!!

renshaw-fondant-teszt-glazurshop-tortaiskola-1-1

Na szó tegnap kipróbáltam egy új megoldást amit egy amerikai blog oldalon olvastam.

Átkentem  tortadobot CRISCO-val, vékonyan és így kezdtem el a munkát, burkolást.

MESÉS!!!!
Rátapad szépen, lehet rajta dolgozni, sarkos élek kipróbálása, színezés stb…
És…:-)
Mivel estére úgy nézett ki a tortadobom mint egy cirkuszi mutatvány főprodukciója -ronda volt na:-)- így megpróbáltam leszedni a fondantot.
IGEN!!!! SIKERÜLT!!!!

Ezentúl csak így gyakorlok!:-)
Igen, szépen lejött a fondant, nincs sérülés a gyakorló tortadobon! <3

na jó kicsit maszatos lett, mert a sok selyempor tesztből maradt a kezemen is bőven, főleg ahogy szedtem lefelé a mindenféle selyemporral befestett fondantot, maszatos lettem, így a tortadob is:-)

14203355_1115294865218344_2668678733068303037_n

 

marvanyos-fondant-keszitese-glazurshop-tortaiskola-1-6