tortás alapok

Nagy torta kis fondant? ÁÁÁÁ, durva, SOHA NE TEDD!

Akik követnek tudják jól, hogy mi a véleményem a fondant menyiségéről, mennyi kell, KELL a szép burkoláshoz.
Na de!:-)
Tegnap belefutottam, isten tudja miért a kevés fondant túl nagy torta esetébe:-)
Még jó hogy csak gyakorló tortadob volt a páciens:-)

Nyújtottam én kedvemre, de kicsi maradt. A túlnyújtás miatt szakadt, repedt…..
Hihi, egy kis tanulság!

renshaw-fondant-teszt-glazurshop-tortaiskola-1-3

Na ezt az életben nem burkolom le így:-)
Maradt az hogy kisebb tortadob került elő, azt szépen burkoltam már.

Tehát, IGEN, nagyon is fontos mennyi fondanttal dolgozol, különben igazi kínszenvedés lesz a vége!
TIPP
Tartsátok be a leírásokat, melyik fondant milyen vékonyra nyújtható, különben reped, szakad a fondant és az nem jó hír a burkolásnál!

Fondant mennyiségekről, különböző méretű tortákhoz  itt olvashatsz!

EXTRA TIPP!
Eszedbe ne jusson porcukrozni a fondantot!!!! Keményítőt szórj alá ha nagyon lágy, vagy tapad a fondant, az nem változtatja meg az állagát, és nem tapad le.
Én tegnap, mivel elfogyott a keményítő, már porcukroztam és katasztrófa lett belőle.
Ok, javítható a kiszáradt fondant CRISCO-val, de jobb a békesség.