Piték

Habos túrós, banános tortácska habcsókkal

Finoman érdeklődtek, hogy mi az hogy elfogyott az előző túrós, mi az hogy nincs másik?:-)
Na jó nem bánom:-)
Végül is nagyon gyorsan kész van:-)
Hozzáteszem mindennek este 6-7 felé fogtam neki:-)

Készítettem egy újabb nagy adag omlós mandulás tésztát. Receptet itt találsz.
A felér a fagyasztóba tettem, a másik felét a hűtőbe pihenni.

HV:

  • 500 g túró
  • 400 g görög joghurt
  • 1 citrom leve és héja
  • ízlés szerint porcukor
  • 2 zacskó expressz zselatin fix
  • 5 szép érett banán

A habcsókhoz pedig 3 tojásfehérje és kb 30 dkg porcukor

 

Elkészítés.
A túrót törjük át, ízesítsük a porcukorral, citrommal, héjával, adjuk hozzá a görög joghurot. Jól keverjük át.
Ha nincs kész a tésztánk eszünkbe ne jusson készre keverni, ha a zselatin beletesszük szépen keményedni fog és ha nem készülünk el időben a tésztával, kemény krémet kapunk:-) Ne tegyük.

A tésztát süssük ki és hűtsük ki.

A banánokat szeleteljük fel és rakjuk bele a tészta aljába és az oldalára is tegyünk banán karikákat. Én kicsit meg is nyomkodtam, mert jó puha volt a banán, így szépen szétterült a tészta alján és oldalán.

A túrós krémhez keverjük hozzá a zselatint, keverjük át jó alaposan, látni fogjuk ahogy keményedik a krém.
A krémet töltsük a tésztára, simítsuk el szépen.
Irány a hűtő.

Én másnap, vagyis ma készítettem a díszítést hozzá:-)
3 tojásfehérjét kemény habbá vertem kb 30 dkg porcukorral és egy kis vaníliával.
A 127-es dekorcsövemet használtam a díszítéshez.
A vékonyabbik fele fölfelé és mehet is a díszítés.
Imádom a dekorcsöveket mert többféle díszítést készíthetünk egy csővel. Ezt meg is mutatom nektek a tortán.
Ha csak simán húzzuk jobbra-balra akkor nagy hullámokat kapunk.
Ha pedig erősebben nyomjuk a habzsákot, kicsit még rá is segítünk egy kis hullám mozgással akkor szép fodrokat kapunk! ❤

habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-8 habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-9 habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-2 habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-1

Végül én megpirítottam a habot a cukrász fáklyámmal.

YAMMI!
A banán és a túró kedvenc párosom, egyszerűen jöhet bármennyi:-)

habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-3 habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-4 habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-5 habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-6 habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-7 habos-turos-bananos-tortacska-recept-tortaiskola-glazurshop-1-10

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s