tortadíszítés

10 hasznos TIP egy emeletes esküvői tortadíszítéshez

Igen, van hogy ennyire kis tortát kérnek, de az is előfordul, most már itthon is, hogy több kis tortát kér a megrendelő, és azt desszert asztalon rendezteti be.
Ne essünk kétségbe tehát ha kis tortát kérnek, gondolkozzunk és alkossunk valami maradandót!

Lássuk a top tippeket:-)

Ne gondold túl!
Rajzolj ha szükségét érzed, bár a kis méretű tortáknál fejben is végig lehet futtatni hogy mit kér a megrendelő és te ebből mit fogsz kihozni.
Alapvetően megadják a szín, forma és ízvilágot, így már nem is olyan nehéz alkotni. Igyekezz a díszítésben a belsőt is megemlíteni. Akár egy csokoládés tölteléknél csokis virágok, pasztell árnyalatokkal, virágokkal, díszekkel stb.

 

VIRÁGOK? Vajkrém virágok!

vajkremes-szulinapo-torta-tortaiskola-1 (3)
Igen, bátran tegyél vajkrém virágokat a tortára, akár építettet akár instant csövek segítségével szinte kész virágokat.
Nagyon látványos végeredményt érsz el, a megrendelő meg ki fog ugrani a bugyijából ha meglátja mit alkottál neki!
Én már rengeteg vajkrém virágot készítettem, építettem és az instant csöveket is használtam. Látogass el a tortaiskola youtube csatornájára és nézd meg a videós segítségeimet.
Belülről kifelé… ami benn az kinn:-)

citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (15)
Citromos, joghurtos torta recept, ITT

Megoldhatod pl hogy 3-4 rétegű színes piskótát készítesz aminek a színei kívülről is látszanak. Akár pucéran hagyva, van vajkrémmel burkolva is.  A vajkrém frízek is álljanak kellően közel a torta belsejének színvilágához. Itt aztán használhatod a fantáziádat bőven, lehet lila, rózsaszín, sötét, világos stb….

 

KÜLÖNLEGES ÍZVILÁG! <3

vajkrem_rozsas_ribizlis-torta-tortaiskola-1 (10)

Ribizlis, fahéjas torta recept, ITT

Igyekezz javasolni, ha semmi konkrét elképzelés nincs, sőt  a díszítésben is valami nagyon egyszerűt kérnek, akkor turbózd fel a belsejét a tortának! Legyen egyedi, különleges és maradandó!
Idén nagyon trendi a sós karamell krém <3.

EMELKEDJ KI!

verarancsos_malnas_torta_valentin_napra_tortaiskola-recept-1-9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vérnarancsos málnás csorgatott recept ITT
Készíts magas, 20 cm vagy akár 30 cm magas tortát de csak egy szinteset! Na ezek a különlegességek, igazi unikális darabok!
A merevítésre figyelj, ekkora tortánál ha szállítod is, rakj merevítőket a tortába és elválasztó kartonokat legalább 1 db-ot középre.

Ha kicsi, emeld meg!

Használj bátran magasabb tortaállványokat, így a tortát is szépen kiemeled az asztalból, és persze látványra sem utolsó egy szép állványon egy kis méretű szép torta.
Szólj a párnak, hogy!
Külön hívd fel a pár figyelmét arra, hogy a kis torta nem lesz monumentális méretű, így a fotókon sem lesz egy giga méretű torta. A fotók készítésénél hangsúlyozd, hogy alulról fényképezzék majd a tortát, és ha van rá mód egyben, majd megvágva is készítsenek fotókat. Így szép emlékek maradnak majd az esküvői tortáról.

DÍSZÍTS GYÜMÖLCCSEL!

citromos-mezes-joghurt-hab-pisztacia-roppanos-hazi-fuge-lekvar-tortaba-zarva-rusztikus-torta-tortaiskola-glazurshop-1 (14)

Citromos, mézes pisztáciás torta fügével, recept ITT
Használd a szezonális ajánlatot, ha mázlid van nagyon sok szép szezongyümölcsből választhatsz. Díszítsd a tetejét, sőt csempéssz a tortába is egy keveset a választott gyümölcsből.

KÉSZÍTS EHETŐ VIRÁGOKAT

marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (6)

Maracujás-áfonyás tortácska, recept ITT

A cukorvirág reneszánszát éljük:-) Mindenki készíti és használja:-) A kis méretű tortáknál tökéletes dekoráció egy szép kis, hangsúlyozom KIS csokor, vagy csak egy magnólia, vagy egy nagyobb rózsa….
Cukorvirágokat már készítettem jó párat, itt találsz képes és videós segítségeket is tőlem.

 

Készíts formát!
Igen, esküvőre is készülhet formatorta, na jó nem valami egyszerű dologra gondolok, hanem pl egy kalitka torta, egy rózsa torta… Nagyon dekoratív szép formatortákat készíthetünk akár esküvőre is.