cukorvirágok

10 hasznos TIPP cukorvirág készítéshez

Sokan kérdeztek cukorvirág készítésről, nekem hogy megy olyan gyorsan, egyáltalán hogyan készítem.
Nem nehéz!:-)
Van néhány trükk amit érdemes neked is tudnod!

 1. MIT TEGYEK HA ELSZAKAD A SZIROM, LEVÉL MUNKA KÖZBEN?

  SEMMIT!:-) A természet csodálatos, van hogy tökéletes virágot látunk és van hogy szakadt szirmokat. Nincs gond ha elszakadt a vékonyítás közben, sőt elárulom nekem jobban is tetszenek azok a virágok maik nem teljesen tökéletesek, így én direkt szakítani is szoktam rajta!

 2. MILYEN FORMÁKAT HASZNÁLJAK A SZÁRÍTÁSHOZ?

  Bármit amit a konyhádban találsz! Használj műanyag kanalakat, használj almás dobozokat, használj meggyűrt alufóliát….. használ habszivacs kitöltőket, én most már gyűjtöm ezeket a habszivacsokat amiket műszaki cuccok mellé tesznek hogy ne törjön el szállítás közben.

 3. RAGASZTÓ VAGY CUKORSZIRUP?

  Én ehető ragasztót hazsnálok, mert nagyon gyorsan szárad. Lehet kísérletezni ha van időd, kedved de én javaslom az ehető ragasztó használatát. Vékonyan ragasztózzuk a felületeket, így gyorsan megszárad, illetve nem fog elcsúszni a sok ragasztó miatt!

 4. HOGYAN TUDOM A SZIRMOKAT SZÉTVÁLASZTANI, NE LEGYENEK SZOROSAN EGYMÁSHOZ TAPADVA

  Egyszerű, tegyél a szirmok közé kis kocka habszivacsokat, ezek szépen eltartják a szirmokat egymástól.

 5. HOGYAN LESZ ÉLETHŰ A VIRÁGOM?

  Használj zöld, igen jól olvasod zöld ételfesték porokat, többféle színből is választhatsz. Vékonyan kend át a szirmok alját, egy kicsit az oldalát, nagyon szép végeredményre számíthatsz így.

 6. HOGYAN LEHET SZÉP,ERŐS VAGY ÉPP NAGYON HALVÁNY SZÍNEKET ELÉRNI?

  Egyszerű! Bátran keverd az ételfesték porokat egymással. Én rendszeresen keverek, bár szépek önmagukban is a porok de keverve teljesen egyedi színeket tudunk kihozni belőlük. A világosítás, nem is gondolnád:-) de keményítővel történik. Én is meglepődtem mikor olvastam egy blogon, mikor kipróbáltam hát leesett az állam:-)

 7. GŐZÖLJEM? DE HOGYAN?

  Ismét használjuk a konyhában megtalálható eszközeinket! A gyorsforralót töltsük meg félig vízzel, takarjuk le alufóliával, szúrjunk rajta villával középen lyukat és forraljuk fel a vizet. Ha forr, látni fogjuk, hogy a gőz távozik a kis réseken, tartsuk fölé a kész, megszáradt, színezett virágokat és máris élőbb lesz a virágunk.

 8. HOGYAN DÍSZÍTSEM CSILLOGÓ DOLOGGAL A VIRÁGOMAT?

  A kész díszeket, legyen az bármi amit még rá szeretnénk tenni a kész cukorvirágra egyszerűen ragasszuk fel. Ehető ragasztóval dolgozzunk és most már nagyon óvatosan, hiszen a kész cukorvirág ahogy kiszárad már elég törékennyé válik.

 9. MEKKORA VIRÁGOKAT KÉSZÍTSEK?

  Ízlésesen gondolkozz, általában aranyszabály a kevesebb néha több, gondolkozz te is így! Ne pakold tele a tortádat mindenféle virággal, mert meg akarod mutatni, hogy milyen remekül készíted a cukorvirágokat. Egy hangsúlyos nagy virág bőségesen elég a tortára akár a tetejére, akár a szintek találkozásánál.
  Ha több virágot tervezünk akkor méretben legyenek különbözőek.

 10. HOGYAN RENDEZZEM EL A VIRÁGOKAT A TORTÁN?

  Ízlésesen!:-) Ahogy fentebb írtam, igyekezz különböző méretű virágokat készíteni, nagyon divatos idén a bogyós dekoráció is, akár csokorba kötve, akár önállóan. Készíthetsz a tortáról lefolyó virág kompozíciót, csokrokat, koszorúkat…. használd a fantáziádat és maradj ízléses!

Ha kedvet kaptál a cukorvirág készítéshez, akkor ajánlom figyelmedbe a CUKORVIRÁG oldalamat.