cukorvirágok · hírek

5 cukorvirág trend, amit nekünk is tudnunk kell!

A cukorvirágok már régóta ékesítik a tortákat, akár otthonra készítjük, akár egy mesés esküvői torta díszei lesznek.
Kezdetben egyszerűbb virágok készültek, mára ahogy a technika fejlődik, egyre szebb, nagyobb és élethűbb cukorvirágok készülnek, hol profi, hol pedig hobbi cukrászok konyháiban.
Az évek során megfigyelhető a változás, sőt már trendek is születtek.

Idén nagyon izgalmas a cukorvirág trend! 🙂

Én imádom készíteni ezeket a gyönyörűségeket, idő, idő, rengeteg idő, de megéri a fáradozást, hiszen csodálatos díszítést készíthetünk cukorvirágokkal, akár csak egy nagyobb virággal, vagy egy komplett kompozícióval.

Nyisd ki a bazsarózsádat!

makos-meggyes-habcsoklapos-torta-cukorviragokkal-tortaiskola-glazurshop-1 (3)

punkosdi-rozsa-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (11)

Az esküvői torták szinte kötelező darabja a nyitott bazsarózsa. Szinte szabad kezet kapunk, hiszen az életben nem nőnek meg olyan nagyra mint egy tortán:-) A sziromai gazdagon burjánzanak kifelé a középtől indulva, mesés a bibe.. egyszerűen csodálatos. Már én is készítettem, itt meg is nézheted hogyan kell készíteni.

 

ARANYOSAN!

13680669_1073238869423944_8059883123960849917_n

Legalább kettő választásunk van! Torta függő, hogy erőteljesen bearanyozzuk az egész kompozíciót, vagy csak finoman egy kér kis részletet festünk be arany színre. Mindkettő nagyon mutatós. Az arany színt fehérrel, halvány rózsával, pasztell színekkel bátran kombináljuk. Nagyon trendi! Így készítsd az arany virágokat!

LEVELESEN!

cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (1)

Bizony, bizony, végre megjelentek a tortákon, a cukorvirágokkal díszített tortákon a levelek is. Idén a pasztell árnyalatú levelek trendik- én ezt meg is tartanám még jó sokáig- eukaliptusz levelekkel bátran díszítsük a csokrunkat. Így készíts cukorleveleket!

 

 

BORÍTSUK VIRÁGBA!

marakujas-afonyas-pucer-torta-recept-keszites-tortaiskola-glazurshop-1 (10)

makos-meggyes-habcsoklapos-torta-cukorviragokkal-tortaiskola-glazurshop-1 (5)

Mesés díszítés, készítsünk szép kis vagy éppen nagy csokrokat, koszorúkat a tortára! Gyönyörűek! Igyekezzünk szépen összeválogatni a virágokat, leveleket majd kössük csokorba és már mehet is fel  tortára.
A magnólia készítése nagyon hálás, már én is készítettem.

ELVÁLASZTÓ!

makos-meggyes-habcsoklapos-torta-cukorviragokkal-tortaiskola-glazurshop-1 (10)
Bátran használjuk szeparátorként a cukorvirágokat! A különböző szintek csatlakozásánál már nem gyöngysor díszítés a divat, hanem cukorvirágokkal való díszítés. Kinek mi tetszik lehetnek egész kis virágocskák vagy közepes méretűek is.