Vajkrém virágok

Hogyan használjuk az orosz dekorcsöveket!

Jó nagy vihart kavart az új dekorcsövek –orosz dekorcsövek- megjelenése, rengeteg videós tananyag van a neten de valamiért sokan így sem tudják tökéletesen használni ezeket az instant csöveket.
Most segítek, leírom a tapasztalataimat, hiszen egyáltalán nem nehéz, de van néhány fontos tudnivaló amit jó ha betartunk!

russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (29)

Milyen vajkrémet használjunk?

Én kipróbáltam olasz és svájci vajkrémmel is, nekem a svájci vajkrém sokkal jobban bevált ennél a díszítésnél. DE készíthetjük a virágokat klasszikus vajkrémmel is. Sőt ha kekszdíszítésben nagyon jók vagyunk és van jól bevált cukormáz receptünk, cukormázból is készíthetjük ezeket a virágokat.

Egyből a tortára, cupcakre kell díszítenem?

Nem:-) gyakorolhatsz kedvedre zsírpapírra is, sőt ha gyakorolsz és van ami nagyon szépre sikerül, tedd be a fagyasztóba, így legközelebb már a virágokkal nem kell készülődnöd, mert készen lesznek. Ha vajkrémből készíted a virágokat arra azért figyelj hogy 2 hétnél tovább ne tartsd a fagyasztóban.

Olyan “fura” a virágok vége, nem sikerül mindegyik?

A csövet minden virág készítése után töröljük le, legyen tiszta a felülete, így fogunk tudni szép, egyforma gyönyörű virágokat készíteni!

 

SIMA VAJKRÉM!

Csak jó állagú és sima vajkrémmel tudunk szépen dolgozni. Itt nincs helye még a levegőbuboréknak sem, hiszen tönkre teheti a készülő virágot egy buborék!
Ellenőrizzünk, simogassuk a habzsákot amíg szép egyenletes buborékmentes állagot kapunk.
Én azt tapasztaltam, hogy ezzel a módszerrel sokkal szebb virágok készülnek és buborék sem marad a krémben, sőt, extra a habzsákunk is tiszta marad! Habzsák kímélő módszer, olvass el!

Én elrontottam párat a levegős vajkrémmel….
Látod milyen? Na ezért nem szabad buborékot hagyni a krémben!
orosz-dekorcsovek (12)

Hogyan díszítsem a cupcaket, tortát?

Én javaslom, hogy a torta és a cupcake is kapjon egy vékony réteg morzsakabátot, erre ugyanis gyönyörűen odatapad a virág, így nem lesz gondunk vele!

russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (77) russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (62) russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (10) russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (68)

Mindegyik dekorcsövet megvásárolhatod a GlazurShopban!

 

Videós segítségek , magyar nyelven tőlem!

 

És az új cső, 10 szirmos vajkrém rózsa készítés videós segítséggel. A GlazurShopban meg is vásárolhatod

Olasz vajkrémmel készült, én javaslom a svájci használatát inkább, van tapasztalat bőven, sokkal könnyebb a svájco vajkrémmel ezeket a csöveket használni!

10-szirmos-vajkrem-rozsa-keszito-dekorcso-glazurshop-1-3 10-szirmos-vajkrem-rozsa-keszito-dekorcso-glazurshop-1-2

Mentés

Mentés