Szülinapos torták

M&M torta a kisfiamnak:-)

Sok sok vívódás után maradtam ennél a tortánál, és persze Molyek is mondogatta folyamatosan:-)
Én megmondom őszintén, most kivételesen örültem, hogy nem kell extra nagy vagy valami nagyon extra tortát készítenem.
Olyan dolgok történtek amik megviseltek, így mentálisan elég rossz passzban vagyok…..
Ennek az a következménye általában ,hogy ötlet az van de a kivitelezés nem megy, hiszen mindenhol jár az eszem csak nem a torta körül.
Ennyit előtörténetként, egy apró momentum, és ez a legérdekesebb számomra, elképesztően finom lett a torta.
Egyszerű de nagyon finom!
Tanulhattam új technikákat, sőt élő:-) tortán is kipróbálhattam a felxi smoothers-t, a gömb torta burkolása is újdonság és a mini gravity is:-)

Élveztem a torta készítését, bár voltak olyan pontok mikor elsírtam magam és csak ültem, hogy nem hiszem el, nem fog ez sem sikerülni!?

Végül összeállt a kép, mikor a cukorkát feldíszítettem, szombat reggel, ott már megnyugodtam, igen, sikerült.
Kis szösszenet, az ehető ragasztómat úgy eltüntettem, hogy ….. háát nem találtam.
Gyors megoldás kellett, még jó hogy rengeteget nézem a pinterestet, így a TYLO poromat szépen használhattam erre is, vagyis gyors ehető ragasztót készíteni.
Azért ez nem ugyanaz mint a gyári ehető ragasztó, lassabban szárad, végig küzdöttem a cukorkás díszítést az én házi készítésű ragasztómmal, aztán szombat reggel megtaláltam -megsajnáltak ott fenn- a gyári ehető ragasztót. Gyorsan szárad, minden a helyén maradt, nem potyogtak le a cukorkák. IGEN!:-)

 

Miért lett kókuszos és túrós? Mert a kisfiam imádja a kókuszos édességeket, a húgom szintén, én kevésbé, így készült a túrós töltelék.

A töltelékek receptjére várnotok kell, hiszen ez a két tortakrém már egészen más mint az eddigi kísérleteim, és amire büszke, nagyon büszke vagyok, teljesen magamtól  mentem neki a “feladatnak” és sikerrel jártam.
Igen. van hogy a mentális feszültség elképesztő agyi tevékenységet eredményez, most is megtörtént:-)

 

A torta aljához viktória piskótát sütöttem egy adag tészta és 26 cm-es kerek forma. TÖKÉLETES!

Az M&M cukorkához felvert piskóta készült félgömb formában.
A krémekről csak annyit, hogy kókuszos csokoládés és túrós töltelék, lemon curdd-el. Nagyon extra volt mindkettő, sőt annyira, hogy az egész torta elfogyott egy nap alatt. Igen ,azt hiszem ez nagyon finom lett! 🙂

 

Burkolás! Nagyon jó volt burkolni, a kerek és a gömb tortát is. Nem is nehéz.

A gömb torta aljából levágtam kb 2 cm-et mert így megállt szépen a kerek tortán. Morzsakabát , vajkrémes burkolás és türkiz fondanttal burkoltam be.
A nagyobb fehér tortát, renshaw és wilton fondant keverékével burkoltam. Hogy miért?

Mert nagyon érdekelt, hogy van-e átmenet a két gyártó terméke között!  IGEN, van!
A renshaw fondantot már teszteltem, meg kell szokni vele a munkát, mert nagyon puha, de így hogy belekevertem 2 cs wilton fondantot, tehát fele-fele arányban keverve lett a fondant, gyönyörű! Mesés vele a munka, tartása van, vékonyra lehetett nyújtani. Bátran keverjétek ti is!

Az alsó tortán mint a gömbön morzsakabát, vajkrém burkolás és így került rá a fondant burkolat. Kipróbáltam élesben is vagyis élő tortán a flexit, imádom! Kicsit remegett a térdem, mert azért ez egy igazi torta volt, mi lesz ha nagyon megnyomom, mi lesz ha nem sikerül…. DE! SIKERÜLT!
Itt egy szuper videós, magyar nyelvű segítség tőlem, a flexi használatához!


A gravity rész nagyon könnyű volt. Tortamerevítő pálcát vágtam ketté, és mivel csavar, szög, fűrész… na szó semmi eszköz nem volt itthon, rögtönöztem. A két pálcát beigazítottam, hogy meglegyen a “törés” aztán egyszerűen összeragasztottam a glazurshoppos ragasztóval  a pálcákat:-)
A nagy, alsó pálcára fondant került, építettem rá egy kis hegyet, persze előtte megmértem mekkora a torta, hová nem kell már fondant.

Beszúrtam a tortába a pálcát, megigazgattam és indulhatott a ragasztás. M&M cukorkákkal ragasztottam körbe, mindenhová jutott, sőt a végén még a mogyorós M&M is előkerült.
Az utolsó simításokat már szombat reggel végeztem rajta, ahogy írtam megtaláltam a gyári ehető ragasztómat, a maradék cukorkákat már ezzel ragasztottam fel. Végül a sárga zacskó is felkerült a pálcára.

Én így készítettem a kisfiam szülinapi tortáját.

kokuszos-csokolades-citromos-lemoncurd-os-mm-torta-tortaiskola-3 kokuszos-csokolades-citromos-lemoncurd-os-mm-torta-tortaiskola-1 kokuszos-csokolades-citromos-lemoncurd-os-mm-torta-tortaiskola-2

Majd elfeledtem , a díszek.
Házi virágmasszából készültek a kezek és a lábak is. Egyszerűen nyalóka pálcára lettek felhúzva. Minden kézzel készült, ollóval vágtam és a kezemmel formáztam.