ízesítők · tortás alapok

PROFI töltelék ízkombinációk PROFI tortákhoz I.

Ha nem akarod végigjárni a kísérletezés rögös és olykor szemtelenül rosszul eső kritikáit, akkor olvass és próbáld ki ezeket a krémeket.
Rengeteg olyan tortát ettem, sok esetben inkább csak kóstoltam aminek háááátt nem hogy ehető de inkább rossz volt az íze, vagy nagyon rossz ízpárosításokat használtak.
Attól, hogy szeretjük a túrót és a banánt nem biztos, hogy együtt is jó párost alkotnak.

Hozok egy kis ízelítőt nézd a  nagyok hogy csinálják ezt!

MANDULÁS AMARETTÓ
mandulás piskóta, lágy fehér csokoládés amarettós mousse, maga a mennyország annak aki a mandulát szereti. Ha felnőtteknek készül a torta a piskótákat meg is locsolhatjuk amarettóval

ŐSZI ALMA

vaníliás piskóta egy kevés aprított dióval, fahéjjal ízesítve, a töltelékhez karamellizált alma, fahéjas barna cukros  mascarpone krémmel

ŐSZI IHLET

gazdag gyümölcsös Viktória piskóta, datolyával, magvakkal fahéjjal ízesítve, töltelékként pedig egyszerű vaníliás svájci vajkrém

B52

vérnarancsos kávés piskóta, részegítő ír krémlikőrrel locsolva, vérnarancsos csokoládé gabache-al töltve

BANÁNOS MENNYORSZÁG

dekadens rumos fahéjas piskóta, érett banán szeletekkel megrakva, fahéjas barna cukros mascarpone krémmel töltve

VÉRNARANCS TRÜFFEL

gazdag, sötét étcsokoládés piskóta,  rétegenként megtöltve vérnarancsos ganache krémmel és vérnarancsos svájci vajkrémmel

KARAMELLÁS KÖRTE

fehér piskóta körtével ízesítve, gazdag fahéjas barna cukros vajkrém és karamellizált körte szeletek

CSERESZNYÉS FINOMSÁG

vaníliás piskóta cseresznye likőrrel megkenve, vaníliás olasz vajkrémmel és cseresznyés mascarpone krémmel töltve

CSERESZNYÉS CSODA

csokoládés piskóta, cseresznye likőrrel gazdagon áztatva, fehér csokoládés cseresznyés  habos ganache, cseresznyés krémmel töltve, opcionálisan koktél cseresznyével rétegezve

CSOKOLÁDÉS KARAMELLÁS MOGYORÓS SZENVEDÉLY

tejcsokoládés piskóta gazdagon öntözve mogyoró likőrrel, töltelékként habos csokoládé ganache, apró pirított mogyoró darabkákkal, középen házi karamell krémmel

CITROMOS ÉRZÉKISÉG

citrusos fehér piskóta, bőséges citrusos krémekkel töltve

KÓKUSZOS UTAZÁS

kókuszos fehér piskóta gazdagon töltve  fehér csokoládé mousse-al és kókusz krémmel

KEKSZES ROPOGÓS

fehér és csokoládé piskóta, vaníliás svájci vajkrémmel és a kedvenc kekszünk morzsájával töltve

MÁKOS CITROMOS

mákos citromos piskóta gazdagon kenve lemon curd-el és citromos mascarpone krémmel

MOKKA CSODA

kávés piskóta megöntözve ristrettóval, megtöltve kávés mascarpone krémmel

MÁLNÁS FRISSESSÉG

citromos Viktória piskóta, gazdagon kenve málnás krémmel, középen bőséges lemon curd-el

Advertisements

PROFI töltelék ízkombinációk PROFI tortákhoz I.” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Szia Via. A segítségedet kérném. Unokám 1 éves szülinapjára készítek tortát a hétvégére, és nem tudom eldönteni, hogy a gesztenye mellé milyen ízt tegyek még. Tejszínes sajnos nem lehet, csak főzött krémben gondolkodhatok, mert tojás fehérjét még nem, de tejet már fogyasztott. Ha bármilyen ötleted van, vagy bárkinek aki erre jár, nagyon megköszönném.
    Üdv: Gabi

    Kedvelés

    1. Szia Gabi,

      Akkor vaníliás puding az jó megoldás:-)
      Ez egy izgalmas kérdés, mert az unokád kora miatt jó pár dolog kiesik a repertoárból….
      Én azt hiszem ha jól emlékszem kisfiam első szülinapjára csokoládés torta készült, pont ezért, mert egy csomó dolgot még nem ehetnek.
      Szerintem a puding jó megoldás lesz, sűrűbbre főzd így tartása is lesz a krémednek.
      A sűrű kihűlt pudingot habosítsd át habverővel, ízesítsd és töltheted is a tortádat.
      Szép napot:-)
      Via

      Kedvelés

  2. Ügyes vagy:-)
    A naranccsal vigyázz mert erőteljes íze van, de ezt tapasztaltad te is.
    Sőt a gesztenye annyira enhye ízű, hogy nagyon finom ízt kell mellé választani.
    Via

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s