krémek

Habos karamell krém készítése

Imádom a karamellt, és most ki is próbáltam vajkrém nélkül.:-)
Mennyei, nagyon habos, én csavartam a recepten egyet, mert sós karamell krém készült.
Az alap recept Farkas Vilmos oldaláról származik.

Én módosítottam a receptet, mert nekem kisebb mennyiségre volt szükségem.
Tehát lássuk a recit:

  • 400 ml tejszín
  • 150 g cukor
  • 200 g fehér csokoládé
  • csipet só

A cukrot tegyük fel fém edényben:-) karamellizálni. És itt van is rögtön egy jó tanácsom.
Én nem barnítottam valami sokáig, mert féltem hogy odaégetem. Gyerkőccel nem olyan egyszerű a figyelem:-)
Bátran karamellizáljunk, mert akkor a végére, habosítás után szép barnás krémünk lesz.
Én örülök, hogy az enyém ilyen világos:-) de meg nem mondaná senki ránézésre hogy ez karamell krém:-)

Tehát a cukor karamellizálódik, a tejszínt melegítsük fel, én forraltam is.

Amikor szép színe van a karamellnek akkor apránként adjuk hozzá a forró tejszínt.
Óvatosan, nagyon óvatosan bánjunk vele, hiszen habosodik és elindul kifelé az edényből:-)
Folyamatosan keverjük. Végül adjuk hozzá az összes tejszínt.

karamell_krem_glazurshop-1
Ha kész akkor mehet bele a fehér csokoládé, én a renshaw csokiját használtam most.
Keverjük át vele, sózzuk meg, szépen el fog olvadni benne az összes csoki. Hagyjuk kihűlni, dobozoljuk és irány a hűtő legalább 1 napra.

karamell_krem_glazurshop-2

Másnap tegyük át a habüstbe és habosítsuk ki. Elképesztően szép színe van és nagyon habos állaga.
Aminek nagyon örülök, hogy nem kell stabilizálni semmivel, csodás állaga van!

Köszönöm Vilmos a csodás receptet.

karamell_hab-glazurshop-1 karamell_hab-glazurshop-2 karamell_hab-glazurshop-3

Mentés

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s