Halloween · tortadíszítés

Halloween csorgatott, rémisztően jóóóóó:-)- karamellás, párizsi krémes ízesítésben

Idő hiányában a csorgatott tortára esett a választásom, így is 2 napig készült:-) Igen, gyerkőc mellett nehéz nekilátni és “lezavarni” egy etapban ezt az egyébként egyszerű tortát:-)

Tehát készült a cukrász könyvből meleg úton készülő, könnyű felvert piskóta. Mennyei, bátran próbáljátok ki! Receptet itt találtok

Készült párizsi krém és habos karamell krém is, ezek voltak a töltelékek, sőt a párizsi krémből került a külső burkolásra is de ott már feketére festve:-) És a kis pókok is ezzel a feketére festett krémmel készültek.
Torta burkolásához-vajkrémes- itt találsz segítséget.

2 réteg karamell és egy réteg párizsi krém, fekete párizsi krémmel burkolva, és narancssárga csokoládéval csorgatva.
Csokoládét otthon is remekül tudunk színezni, én is ezt tettem, mivel annyira különleges döbbenet narancssárga színt akartam:-)
A fehér csokit megolvasztottam és 2 festéket por állagú festéket kevertem össze, majd bele az olvadt csokoládéba.
Az égő narancssárga és a napraforgó sárga festékporok együtt “okozták” a döbbenet narancssárga színt:-) IMÁDATOS!
A kis csontváz díszek öntő formával készültek, fehér csokoládéból, végül át lettek kenve arany szatén fénnyel.

halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-7

A kis szemecskék készen megvásárolhatóak 2 méretben a galzurshopban.

halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-1 halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-2 halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-3 halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-4 halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-5 halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-6 halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-8 halloween-torta-karamell-habbal-parizsi-kremmel-konnyu-piskotaval-glazurshop-tortaiskola-1-9

A bevont tortát hűtőben legalább 20 percet hagytam állni, ez idő alatt a színes csokit is lekészítettem. Végül csorgattam, és díszítettem.
És egy kis segítség ha nem készítettél még csorgatott tortát. Itt minden hasznos információt megtalálsz.

Mentés

Mentés

Mentés