Pohárkrémek

Limoncellos, habos mascarpone krém, karamellás morzsával, pohárban <3

A húgoméktól kaptunk egy üveg Limoncellot, így adott volt a desszert amit készítek. Habos, citromos, savanykás pohárkrémet gondoltam, egy kis morzsával.
Volt itthon karamellás keksz, így a morzsával sem kellett komolyabb időt töltenem, a krémet pedig elképesztően gyorsan összedobtam:-)

HV:

  • 250 g mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 5 cl Limoncello
  • 150 g görög joghurt
  • porcukor ízlés szerint
  • 200 g karamellás keksz

A mascarponét a habüstbe tettem, elkezdtem keverni, habosítani, kb 1 perc és már adtam is hozzá a porcukrot. Én őszinte leszek, szórtam:-) szemre, és kóstoltam. Kb 150 g porcukor mehetett bele. Ezzel is kevertem tovább.
Szép habos, sűrű a krém, jöhetnek a lazítók és ízesítők.

A citrom héját és levét, a görög joghurtot  és a limoncellot is beleöntöttem és kevertem tovább. Habos, nagyon citromos, isteni!:-)

habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-11 habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-2
A kekszet zacskóba tettem és összetörtem.

A poharak aljába krém került, ezt szórtam morzsával, ismét krém, keksz és végül krémmel zártam.

habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-7
Megszórtam a tetejét a morzsával, és egy kis reszelt citromhéj is került rá, pár csepp citromlével.

Végül pedig, mert már nagyok vagyunk és ez a desszert csak felnőtteknek készült, a GlazurShopban is megvásárolható pipettába limoncellot töltöttem és beleszúrtam a pohárkrémbe.
Hogy ez mire jó?
Arra hogy fogyasztás előtt ha kedvünk tartja még egy kis extra alkohol kerülhet a desszertbe:-)

Nagyon finom:-)

habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-12 habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-10 habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-8 habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-9

habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-6 habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-5 habos-mascarpones-limoncellos-poharkrem-glazurshop-tortaiskola-1-4