cukorvirágok

7 hasznos tipp, így tudsz gyorsan cukorvirágot készíteni

viragok

Igen, igen a cukorvirág készítése baromi lassú folyamat, mert színezel, nyújtasz, formázol, vékonyítasz, szárítasz, drótozol… festesz….
Igen ám, de ezen lehet gyorsítani.:-)
Most megosztom veletek az én tippjeimet, hogy haladósabb legyen a virágok készítése.

  1. TERVEZZ!

cukor-rozsa-kiszuro-lap-szett-tortaiksola-glazurshop-1 (7)

Tervezd meg előre, hogy mennyi, milyen, mekkora virágokat szeretnél készíteni. Igen, ez nagyon fontos, mert akkor munka közben már nem kalandozol, nem lesznek újabb ötleteid, hogy még az is jó lenne. Persze belefér, ha van időd, hogy bár a cél a virágok készítése de még ezt azt elkészítenél mellé. Én nem tenném. Ha van terv, ugye a tortát is megrajzoljuk mielőtt nekilátunk a készítésnek, díszítésnek, nos akkor a virágokat is vegyük sorba, tervezzünk. Ha van terv akkor van behatárolható munkaidőnk is:-) Ez akkor igazán fontos ha eladásra készíted a tortát vagy a virágokat!

2. HASZNÁLJ KÉSZEN VÁSÁROLHATÓ VIRÁGMASSZÁT!

cukorpaszta_rozsa_keszitese_tortaiskola-1

Már itthon is jó párféle virágmassza kapható, keresd meg a kedvencedet, ami neked a legjobban a kezedre áll és használd azt. Én nagyon szeretem a házi virágmasszámat, de az előtte legalább egy nappal el kell készítenem, cserébe van egy nagy adagom:-) Ha nincs kedvem, és nem áll rendelkezésemre az előre elkészített házi massza, akkor a Renshaw virágmasszát használom, én nagyon szeretem, mert gyorsan szárad. Én kezdőknek szoktam ajánlani, mert ha kész a szirom, beállítottad, letetted száradni beigazítva akkor az elképesztően gyorsan szárad, így esélye sincs más alakot ölteni, mint amit te beállítottál.

3. SZÍNEZZ ELŐRE!

cukorpaszta_rozsa_keszitese_tortaiskola-9 cukorpaszta_rozsa_keszitese_tortaiskola-14
Bizony, bizony:-) Használj színes masszát, színezd te magadnak ha extra színt akarsz. ARRA FIGYELJ, hogy világos árnyalatokat készíts, mert utólag is mélyítesz még a színén a kész cukorvirágnak! Ez elképesztő mennyiségű időspórolás, hidd el nekem! A profik is így csinálják, hogy előre színezik a masszájukat, ha pasztell a cél akkor halványra, ha erőteljes színeket akarnak akkor pedig erősebben festik, színezik meg a masszájukat. Én a sugarflair festékeit használom az előszínezésre, aztán pedig ehető por ételfestékekkel mélyítek.

4. GYÁRTS FUTÓSZALAGON!

papagaj-tulipan-keszitese-tortaiksola-glazurshop-1 (7)

Nem, nem őrültem meg!:-) A futószalag lényege, hogy fázisok vannak, szépen sorrendben, egymás után. Nos, alkalmazd te is. Vagyis, gondold végig, melyik az a folyamat- általában szirmok, levelek- ami a legtöbb ideig tart, adott esetben a száradása, azokat az elemeket készíts el először. Így azok száradnak, te pedig haladhatsz a többi folyamattal,  készítheted a kis bogyókat, apró leveleket, hajtogatott virágokat….

5. DOLGOZZ ELŐRE!

cukorviragok-hazi-viragmasszabol-tortaiskola-1 (1)

Ha van időd akkor igyekezz egy kicsit időt lopni magadnak azzal, hogy jó pár szirmot, virágot elő elkészítesz. Az alapokat bátran előre is elkészítheted, pl bazsarózsa közepe, virágok szirmai, kitöltő levelek, bogyók…. ezeket tárold óvatosan, mert ha megszáradnak törékenyek lesznek! Sok esetben használhatsz kész bimbó alapokat, de ilyenkor szólj a megrendelődnek hogy nem ehető a virág közepe.:-)
Én is ha van extra időm előre készítek jó pár dolgot, amit elő tudok venni ha szükségem van rájuk.

6. SZÁRAZON JOBB!

papagaj-tulipan-keszitese-tortaiksola-glazurshop-1 (20)

A nagy, épített cukorvirágoknál szárítsd ki alaposan a szirmokat, leveleket, mert sokkal könnyebb velük dolgozni ha már megszáradtak.
A száradási idő a mérettől és a használ masszádtól is függ, van olyan massza ami szinte azonnal megszárad- nem készre- így lehet vele dolgozni , van aminek legalább 3-4 óra kell és van olyan is ami egész nap szárad. Ha nem szárítod ki a drótos szirmokat, leveleket és így próbálod összeállítani a virágodat… nem fogsz örülni…. A szirmok elhajlanak, rossz esetben lecsúsznak a drótról, tekerednek, nem stabilak.

7. HA NINCS IDŐD!

Már itthon is kapható előre elkészített cukorvirág, üzletekben ritkább de magánszemélyeknél vásárolható. Guglizz biztosan találsz pára embert aki ezzel foglalkozik. Tehát vásárold meg készen és használd. Lehet kérni,- jó ha tudod- fehéren hagyott kész cukorvirágot, amit te aztán kedvedre színezhetsz.:-)

 

EXTRA TIPP

Nedves szirmokat ne fess, ne porozz mert foltos lesz a szirom, levél. Hogy miért? Mert a nedvesség még ott van a szirmokban, a festék pedig ha nedvesség éri erőteljesebb színt vesz fel. Ez jó akkor ha az a cél, hogy néhány helyen mélyebb színt érjünk el, de ha nem ez a cél akkor száradásig várjunk!
Dolgozz instant eszközökkel! Van már jó pár ilyen eszköz! A GlazurShopban is megvásárolható kis és nagy méretben is! Ezekkel az eszközökkel nagyon sok időt spórolsz!

cukor-rozsa-kiszuro-lap-szett-tortaiksola-glazurshop-1 (3)

 

Én is készítettem már jó pár darabot, ha velem tanulnál akkor kattints a linkekre.

papagaj-tulipan-keszitese-tortaiksola-glazurshop-1 (8)

Papagáj tulipán

cukorvirag-keszites-maraton-tortaiskola-glazurshop-1 (3)

Nyitott pünkösdirózsa

cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (10)

Szegfű

pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (6)

Fantázia rózsa

piros-fantazia-rozsa-tortaiksola-1 (4)

Fantázia virág

cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (1)

Levelek

cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (1)

Magnólia

cukor-rozsa-kiszuro-lap-szett-tortaiksola-glazurshop-1 (3)

Hajtogatott rózsa

 

És a többi….. Kattints ha érdekel a többi virágkészítés is.

 

Mentés