Karácsony · keksz alapok · kekszdíszítés · Mézesek

Nagyon gyors mézi recept, puha és nagyon finom <3

A lehető leggyorsabb mézi recept amit valaha készítettem, és jó hírem van, puha is marad!
A legunalmasabb része a 20 perc pihenő a hűtőben, de ezen kívül elképesztően gyorsan kész van. Még a díszítése is gyerekjáték, lapos marad nem folyik szét és nem kell olvasztani, melegíteni… csak szimplán keverni.
Próbáld ki te is és a kedvenced lesz!

SŐTTTT!

Van egy nagyon jó hírem!
Mivel kisebb életmódváltásban vagyok és persze a kíváncsiság is hajt, most teljes kiőrlésű lisztből készült.

HV:

  • 300 g liszt-LIDL teljes kiőrlésű liszt -a nyújtáshoz is kell majd
  • 2 tk sütőpor
  • 100 g méz -akácot használtam
  • 2 tk mézi fűszerkeverék
  • 100 g vaj
  • 2 tojás
  • mini kekszkiszúrók
  • dekorcsövek-ezekről lentebb olvashatsz és vásárolhatsz is, a linkekre kattintva
  • karácsonyi ezüst cukorka mix

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A lisztet a sütőporral  és a mézi fűszerkeverékkel keverjük el. A vajat morzsoljuk szét a liszttel, na itt már elkezdi a liszt a saját életét élni, de nem gond, kicsit maszatosabbak leszünk:-)
Mehet bele a méz és a tojások. Ragad mint a veszedelem!:-) Ez a liszt sikértartalmának köszönhető. Igyekezz gombócot formázni belőle, folpackba csomagold be és mehet a hűtőbe 20 percre pihenni.

A liszt mennyisége hozzávetőleges, mivel a tojások mérete sem egyforma, így ha szükségét érzed kevés lisztet adhatsz még hozzá, de tartsd meg a ragacsos állagát a tésztádnak.

A 20 perc pihenő után lisztezd a pultodat természetesen ugyanezzel a liszttel amivel a tésztát készítettük.
Nyújtsd ki 0,5 cm vastagságúra a tésztát és szúrd ki a kis kekszeidet.

gyors-mezi-recept-1-1
Én idén a mini kiszúrókat használtam, erre volt szükségem, és használtam egy nagyobbacska házikó formát is.

A kekszeket rendezd el a sütőpapírral bélelt sütőlapon és irány a sütő 5-7 perc.

Nekem 2 adagra lett elég a tészta, 2 nagy tepsi keksz készült így.

gyors-mezi-recept-1-5

A díszítés pedig idén roppant egyszerű volt, hiszen tortára készültek a kekszek, így a krém készítésénél gondoltam a mézi díszítésre is.

Ezért készült egy teljes adag olasz vajkrém alap, vagyis habcsók alap, ez hófehér, habos, finom és pont jó a mézik ilyen díszítéséhez.
Tehát elkészítettem a nagy adag olasz habcsók alapot, ebből kanalaztam ki egy nagyobb tálkányi mennyiséget.
Két habzsákba töltöttem, aminek a végein 3-as kör dekorcső és mini levél cső volt.

gyors-mezi-recept-1-4 gyors-mezi-recept-1-3 gyors-mezi-recept-1-2 gyors-mezi-recept-1-6

Nézzétek el nekem, nem vagyok egy kekszdíszítő bajnok:-) de a tőlem telhetőt megtettem:-)

A kekszek felületét, hogy csillogjon, ezzel az ÚJ TECHNIKÁVAL készült, ehető, csillogó cukorral szórtam meg.

Végül pedig díszítettem a cukorka mixemmel.

A házikó havas tetejénél használtam a mini levél csövet, gyönyörű jégcsapos, havas hatást lehet vele elérni.

Ehhez a tortához használtam a méziket.

mezes-fuszeres-karacsonyi-torta-mezes-vanilias-kremmel-receptek-1-4

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s