Vajkrém virágok

Koreai “vajkrém” recept, nem finom de virágokhoz fantasztikus!

Elöljáróban annyit , hogy nem finom, sőt, nagyon nem finom!
Nagyon zsíros, nagyon tömény, én nem enném meg:-)
Cserébe azonban remek, sőt kitűnő állag a vajkrém virágokhoz. Ez az a krém amivel a szép kis törött, repedezett szirmokat is el lehet készíteni, bár nekem az a véleményem, hogy erre a klasszik vajkrém is tökéletes választás.

Jó ha tudod ez is és a klasszik vajkrém is száraz vajkrém! A főzött krémek sokkal nedvesebbek, ezekből is lehet, sőt nekem a kedvencem a svájci vajkrém, tehát a főzött krémekkel is készíthetünk vajkrém virágokat.

Most volt időm kipróbálni a Koreai vajkrémet, ami CRISCO és porcukor megfelelő keveréke:-)

Tehát akkor a recept:

  • 200 g CRISCO
  • 250 g porcukor
  • ízesítő szirup, ízlés szerint

A CRISCO-t és a porcukrot keverjük habosra, ízesítsük és kész is:-) Igen, tényleg ennyi a készítése.

Amiben nagyon más mint a mi általunk megszokott krémek az az, hogy:

 

Nagyon kemény, repedezik, töredezik a krém a virágok készítésénél-de ez pont jó! Nem mindegyik csővel produkálja ezt.

Nagyon fehér, tehát könnyű színezni!

Bármilyen dekorcsővel használhatjuk, mert a masszív állaga miatt bármit készíthetünk!

Nem finom:-)

Ha világosra színezzük, egy nagyon finom opálossága marad a krémnek, ami gyönyörű!

Itt meg is nézheted menet közben a készítését:-)

A virágok készítését pedig itt tudod megnézni! Gyönyörűek!:-)

Egy kis ízelítő:-)

A többi videóért keresd fel a GlazurShop Youtube csatornáját!