Elöljáróban annyit , hogy nem finom, sőt, nagyon nem finom!
Nagyon zsíros, nagyon tömény, én nem enném meg:-)
Cserébe azonban remek, sőt kitűnő állag a vajkrém virágokhoz. Ez az a krém amivel a szép kis törött, repedezett szirmokat is el lehet készíteni, bár nekem az a véleményem, hogy erre a klasszik vajkrém is tökéletes választás.
Jó ha tudod ez is és a klasszik vajkrém is száraz vajkrém! A főzött krémek sokkal nedvesebbek, ezekből is lehet, sőt nekem a kedvencem a svájci vajkrém, tehát a főzött krémekkel is készíthetünk vajkrém virágokat.
Most volt időm kipróbálni a Koreai vajkrémet, ami CRISCO és porcukor megfelelő keveréke:-)
Tehát akkor a recept:
- 200 g CRISCO
- 250 g porcukor
- ízesítő szirup, ízlés szerint
A CRISCO-t és a porcukrot keverjük habosra, ízesítsük és kész is:-) Igen, tényleg ennyi a készítése.
Amiben nagyon más mint a mi általunk megszokott krémek az az, hogy:
Nagyon kemény, repedezik, töredezik a krém a virágok készítésénél-de ez pont jó! Nem mindegyik csővel produkálja ezt.
Nagyon fehér, tehát könnyű színezni!
Bármilyen dekorcsővel használhatjuk, mert a masszív állaga miatt bármit készíthetünk!
Nem finom:-)
Ha világosra színezzük, egy nagyon finom opálossága marad a krémnek, ami gyönyörű!
Itt meg is nézheted menet közben a készítését:-)
A virágok készítését pedig itt tudod megnézni! Gyönyörűek!:-)
Egy kis ízelítő:-)
A többi videóért keresd fel a GlazurShop Youtube csatornáját!
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.