Cukormáz · Karácsony

Fényes cukormáz készítése egyszerűen

Nekiveselkedtem ismét, mert csak nem adhatom fel, hogy én is szép méziket készítsek, bár kézügyességem ebben a témában NULLA!:-)

Ma ismét megsütöttem a reform mézimet és készítettem hozzá fényes cukormázat. Gyönyörűen csillog, száradás után is szép fényes. Egy aprócska negatívum, hogy lassabban szárad de cserébe fénylik és viszonylag puha is marad tehát nem törik.
Ez a fényesség és puhaság a glycerinnek köszönheti. CSAK CUKRÁSZ glycerint használjunk!!!!

A cukormázat tojásfehérjeporból készítettem, egyrészt takarékossági szempont, mert bár szeretem a tojássalátát de minden nap nem eszem meg, így a fehérjepor szuper megoldás, mert nem kell tárolnom vagy főznöm a megmaradt sárgájákból.

Mivel nagy adag mézi készült, így nagy adag mázat készítettem.

HV:

 

Elkészítés:

A fehérjeport mérjük ki pontosan! Ez a mennyiség 4 tojásfehérjének felel meg. A vizet adjuk hozzá én sima csapvizet, -nem melegítettem- adtam hozzá és habosra kevertem a robotgépemmel.

Mehet bele a porcukor is adagonként. Mikor már sűrűsödött hozzáadtam a glycerint és még kevertem tovább.

 

A porcukor mennyisége nem fix, gyakorlat kell hozzá, de idővel már te is látni fogod hogy hol elég a porcukor mennyisége. Nagyon habos, kemény, csúcsos habot kell kapnod.

 

Ez a máz sűrű, hígítanod kell a körvonalazáshoz is!

A körvonalazáshoz csak annyira hígítsd fel, hogy megtartsa a formáját, nem szabad folynia!

A kitöltéshez a 20 mp-es szabály vonatkozik, vagyis hígítsd vízzel a mázadat, húzd bele a mázba a kanaladat és számolj, a kis résnek 20 mp alatt össze kell érnie, akkor jó a körvonalazó mázad:-)

Én most magyal zöld és karácsony piros ételfestékeket használtam. Az arany mázhoz gazdag arany selyemport használtam.

A körvonalazáshoz, mivel igencsak béna vagyok egyenes vonal ügyben az 1,5 -ös pme kör dekorcsövét használtam, ami nekem nagyon bevált:-)

pme-dekorcsovek-teszt-mezi-diszites csillogo-cukormaz-mezidiszites-1-2

A színezéshez egy kis segítség ha nem tudnál dönteni melyik piros lesz a neked való:-) A halványabb piros a sugarflair karácsony piros ételfestéke, a másik pedig ahol a tubus is van a coloursplash kari pirosa. Nekem mindkettő nagyon tetszik de más más színűek:-)

karacsony-piros-etelfestek-teszt-cukormazzal

És a végeredmény

csillogo-cukormaz-mezidiszites-1-6 csillogo-cukormaz-mezidiszites-1-8

És itt már száradás után, természetes fényben

csillogo-cukormaz-mezidiszites-1-5 csillogo-cukormaz-mezidiszites-1-7 csillogo-cukormaz-mezidiszites-1-3 csillogo-cukormaz-mezidiszites-1-4 csillogo-cukormaz-mezidiszites-1-1

A kis cukorka díszek a funcakes kari cukorka mixei:-)

Itt meg is vásárolható az ezüst mix és az arany mix  is.