cupcake díszítés · Karácsony

Csokoládés cupcake, narancsos mascarpone krémmel, mikulásra

Imádatos, nagyon finom, a tészta nem túl édes, viszont a krém édes és narancsos:-)
Kedvenc, és ami nagyon tetszett, bár a szomszédaim és a barátaim már kóstoltak de most teljesen “idegen” terepen kóstoltak:-)
Elfogyott az összes cucpake, akkor nem csak nekem ízlik:-)

HV:

  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • 150 ml olaj
  • 140g liszt
  • 10 g sötét kakaópor /holland/
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 kis marék csokoládé pasztilla

Krém hv:

  •  250 g mascarpone
  • 180 g porcukor
  • 1 narancs leve
  • 200 g fehér csokoládé
  • piros ételfesték

 

Elkészítés:

A cupcaket a szokott módon készítsük el, vagyis sütőt melegítsük elő 175 fokra.
A tojásokat, olajat és a cukrot keverjük el.
Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, kakaóport és a csokoládét. Keverjük el és ha lehet ne kevergessük túl sokáig, nem tesz jót neki!
Adagoljuk a formákba és mehet is be  sütőbe 15-20 percre.

A krémet készítsük el amíg hűlnek a cupcakek.

A mascarpone sajtot keverjük habosra a porcukorral. Adjuk hozzá a narancs levét.
A fehér csokoládét olvasszuk fel majd hűtsük vissza.
A kihűlt csokoládét keverjük a mascarpone krémhez, habosítsuk át és mehet a hűtőbe.
Most még elég folyós állaga van de a hűtőben másnapra bekeményedik a csokoládé miatt. Másnap habosítsuk át, színezzük a nagyobbik részét pirosra.

A mikulás sapkák készítéséhez 1A dekorcsövet használtam. Egyszerűen kívülről indulva feltekertem a krémet:-)

Itt találsz még pár ötletet 1A dekorcsöves díszítéshez.

A kis prémekhez pedig 22-es nyitott csillag dekorcsövet használtam.

csokolades-cupcake-karacsony-tortaiskola-1

A kis cukorka mix a GlazurShopban megvásárolható ezüst cukor mixxel készült.

A dobozokat is ki kellett próbálnom, bár nincs bennük elválasztó karton, gyönyörűen bírták az autós utat a kis finomságaim. A dobozok is megvásárolhatóak a GlazurShopban!

csokolades-cupcake-mezes-cupcake-karacsony-tortaiskola-3