hírek · tortás alapok

Esküvői torták ízvilága, melyik alaphoz milyen krémet válassz

Ez az összeállítás nem csak esküvői tortákhoz jó, bátran válaszd bármelyiket az otthoni tortáidhoz is. Különlegesek de nem elvarázsoltak, tehát simán készíthetőek otthoni körülmények között is.
Az esküvői torta általában nagyobb, mint az otthoni, ezért pár dologra figyelj!
A krémek legyenek stabilak, hiszen a tejszínes krém nem tart meg több emeletnyi tortát!!!
A nagy tortáknál kötelező a burkolás, a vajkrém segít egyben tartani, stabilitást biztosít, a fondant burkolat pedig extra stabilitást ad a nagy tortáknak. Ettől még merevítsd ha emeletes a tortád, vagy szállítod.

Lássuk is.

Citrom torta, citromos krémmel és házi citromlekvárral töltve. Mennyei, pikáns, kissé fanyar is, igazi nyári torta.

lemon_curd_angol_citromkrem-recept-tortaiskola-1 (2)

 

Kókuszos lime torta, lime krémmel töltve. Én csavarnék még rajta egyet és a citromkrém töltések közé még tennék kókuszos krém réteget is, pl középre. Így a vágási felület is különleges lesz. A dupla töltésű tortákról itt olvashatsz, és a készítéséhez is adok segítséget.

 

Fahéjas répatorta, narancs krémmel töltve, ha szeretjük a gyümölcskenyeret akkor ez szuper alternatíva, mivel könnyed tészta, gyors sütési idővel.

 

Fehér csokoládés piskóta, gazdag málna krémmel töltve.

mascarpones_malna_krem-tortaiksola-1 (1)

 

NYÁRI klasszikusok

Vaníliás piskóta, bodzás olasz vajkrémmel töltve. Fantasztikus választás, finom habzó borral vagy esküvőre pezsgővel kínáljuk:-)

 

Könnyű piskóta, rebarbarás krémmel és  rózsavizes krémmel töltve. Igazi unikális darab, ez már az extrémebb kategória:-)

 

ŐSZI klasszikusok
Lila bársony torta, bogyós mascarpone krémmel töltve. Mesés színvilág!:-)

 

Viktória piskóta, levendulás krémmel töltve.

 

TÉLI klasszikusok

Narancsos mandulás piskóta, narancsos, áfonyás krémmel töltve.

Mogyorós piskóta, gazdag sós karamellás habbal töltve.

Figyeljünk mindig a harmóniára, nem minden íz finom együtt, sőt vannak olyan erős ízek amik elnyomnak bármilyen más ízt, pl nutella a málnát.
Kísérletezzünk bátran, de inkább kicsiben, kóstoljunk és ha ízlik akkor jöhet a főpróba a tortával 🙂

Jó tortázást:-)
Via