krémek

Cukrász krémek, rakjunk rendet:-)

Én végigbújtam a cukrászkönyvem ezen oldalait de sajnos említést sem tesz arról a krémekről amik igen is léteznek és cukrászok használják!
Nem torták töltésére való, hanem sok sok finom, elegáns desszertek krémjei.
Érdemes megtanulni, hiszen bárkit elkápráztathatunk ezekkel a desszertekkel, igaz időigényes némelyik, de van amelyik pillanatok alatt elkészül ha okosan dolgozunk.

kremek

Az ALAP KRÉM

Cukrászkrém, alap krém amikből számos más krémet készíthetünk. Hasonló a pudingos krémekhez, de ezt mi főzzük és nem kész zacskós pudingot használunk. Az itthoni cukrászkrém egészen más mint a Francia ….

cukraszkrem_recept-tortaiksola-1 (6)


A francia vaníliás krém receptjét itt találod. Én innentől csak  a Francia változatot használom <3

francia-vaniliakrem-recept-10

És itt indulhatunk el tovább!:-)

Az alapkrémhez attól függően mit keverünk még, kaphatunk egész más krémeket.

SELYEM KRÉM

kakaos-selyem-krem-recept-tortaiskola

1 adag vaníliás krém és 2 adag puha vaj keveréke. A vanília krémet a vajjal ki kell habosítani és kész is a selyem vagy muszlin krém, ki hogy ismeri. Már ki i próbáltam, itt találod a receptjét.

DIPLOMATA KRÉM

vanilias-diplomata-krem-tortaiskola-1

1 adag vaníliás krém , tejszín és zselatin keveréke. A zselatint áztassuk vízbe. A tejszínhabot verjük fel. A kinyomkodott zselatint forr alkoholban oldjuk fel, hűtsük vissza kicsit és keverjük a hideg vanília krém , habosítsuk. Végül óvatosan keverjük hozzá a felvert tejszínhabot. Ez a krém már kisebb tortákhoz is jó de alapvetően nem erre használják. Már ezt is kipróbáltam, itt találod a receptjét.

HABCSÓK KRÉM
Hihi, ilyet már készítettem, csak nem volt róla tudomásom, hogy így hívják:-) A vaníliás krém az olasz vajkrém alapjával keverik ki. Ez a krém már kisebb tortákhoz is jó, hiszen elég masszív állaga van hogy ne csússzon szét a tortánk.

FRANCIA MANDULAKRÉM

Vaníliás krém és darált mandula, vaj,tojás, rum és vanília megfelelő arányú keveréke.

Hamarosan sort kerítek az összes kipróbálására, mert nagyon izgalmasak!:-)
Nos akkor egy kis ízelítő, ezekhez a krémekhez:-)

mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-15 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-12 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-4

Bavarian krém-bajor krém

Kicsit kilóg a sorból, hiszen sem liszt sem keményítő nem kerül bele, cserébe viszont zselatin igen. Itt találod a receptjét.

Francia desszertekhez, sőt akár tortábais mehet, de csak és kizárólag könnyű felverttel.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés