krémek

Kakaós selyem krém, francia desszertek csodás tölteléke ami…

Ma kötelező volt próbálnom, hiszen reggel megírtam a krémek közötti különbséget, vagyis inkább azt, hogy itthon a könyvekben egy szót nem ejtenek ezekről a krémekről, pedig vannak, és nagyon finomak.

Az alap krémje a vanília krém, receptet itt találsz.

Amire szükséged lesz.
A fenti receptnek a fele, én mindig nagyobb adagot készítek:-)

Tehát a cukrász krémből 1/2 mennyiség.
100 g vaj kihabosítva 50 g porcukorral.

A cukrászkrémet holland kakaóval ízesítsük be, ne használjunk gyengébb minőséget.

muszlin-diplomata-kremek-tortaiskola-1-2
A vaj habos a kakaós krém készen, nosza keverjük össze, habosítsuk át.

Ezzel kész is a kakaós selyem krém:-)

muszlin-diplomata-kremek-tortaiskola-1-1

Isteni, és akár tortákhoz is mehet, kicsit párizsi krém jellege van, ízben és állagban is.

kakaos-selyem-krem-recept-tortaiskola
Nézd el nekem kérlek, hogy sikerült egybe írnom…. a sietség:-(

vanilias-diplomata-krem-kakaos-selyem-krem-tortaiskola-2

És az  elmaradhatatlan Mille-feuille:-)

mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-2 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-5 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-14

Mentés

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s