Mille-feuille

Mille-feuille kakaós selyem krémmel és málnával

Valami egészen különlegesre vágytam a sok sok reform bejgli után.
hajnalban, mert ma 4.35-kor volt ébresztő… na hát ez van, dolgom volt, meg kellett találnom a mille-feuille fotókat:-)
Na ez már reggel elindított, vagyis ahogy nyitott a bolt, irány leveles tészta vétel. Igen, vettem, nem volt ma időm készíteni, és még nem is készítettem soha, tehát nem a mai nap kezdtem bele:-)

Isteni finom, így ebben a formában nagyon gyors desszert.

HV:

 

Elkészítés:

A leveles tésztát vágjuk egyforma méretűre. Én 20 darabra vágtam.
A tepsire tegyünk sütőpapírt, helyezzük rá a tésztákat és szórjuk meg finoman porcukorral. Takarjuk be sütőpapírral és nyomjuk le egy nem túl nehéz tepsivel, ezt hagyjuk is rajta, így toljuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Kb 5 percet süssük a magas hőfokon, aztán vegyük le 180 fokra és legalább 15 percig süssük. Én oylkor rápillantottam, vagyis ki a sütőből, le a tepsi és papír felhajt.
Akkor jó ha szép barnás színt kapott, ez egy kis extra ízt is kölcsönöz majd neki:-)

A megsült tésztákat hűtsük ki rácson.

A töltése teljesen fantázia kérdése. Én most csak habzsákba töltöttem a kakaós selyem vagy muszlin krémet, kivágtam a végét és helyes kis halmokat nyomtam a tésztákra.

mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-1 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-2 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-3 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-4 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-5 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-6 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-7 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-15