Mille-feuille

Mille-feuille, vaníliás diplomata krémmel töltve

Valami egészen különlegesre vágytam a sok sok reform bejgli után.
hajnalban, mert ma 4.35-kor volt ébresztő… na hát ez van, dolgom volt, meg kellett találnom a mille-feuille fotókat:-)
Na ez már reggel elindított, vagyis ahogy nyitott a bolt, irány leveles tészta vétel. Igen, vettem, nem volt ma időm készíteni, és még nem is készítettem soha, tehát nem a mai nap kezdtem bele:-)

Isteni finom, így ebben a formában nagyon gyors desszert.

HV:

Elkészítés:

A leveles tésztát vágjuk egyforma méretűre. Én 20 darabra vágtam.
A tepsire tegyünk sütőpapírt, helyezzük rá a tésztákat és szórjuk meg finoman porcukorral. Takarjuk be sütőpapírral és nyomjuk le egy nem túl nehéz tepsivel, ezt hagyjuk is rajta, így toljuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Kb 5 percet süssük a magas hőfokon, aztán vegyük le 180 fokra és legalább 15 percig süssük. Én oylkor rápillantottam, vagyis ki a sütőből, le a tepsi és papír felhajt.
Akkor jó ha szép barnás színt kapott, ez egy kis extra ízt is kölcsönöz majd neki:-)

A megsült tésztákat hűtsük ki rácson.

A töltése teljesen fantázia kérdése. Én most csak habzsákba töltöttem a krémet, kivágtam a végét és helyes kis halmokat nyomtam a tésztákra.

mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-16 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-15 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-14 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-13 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-12 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-11

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s