krémek

Vaníliás diplomata krém, francia desszertek mesés töltleléke

Ma kötelező volt próbálnom, hiszen reggel megírtam a krémek közötti különbséget, vagyis inkább azt, hogy itthon a könyvekben egy szót nem ejtenek ezekről a krémekről, pedig vannak, és nagyon finomak.

Az alap krémje a vaníliás  krém, receptet itt találsz.

Amire szükséged lesz.
A fenti receptnek a fele, én mindig nagyobb adagot készítek:-)
125 ml habtejszín
50-80 g porcukor
2 tk expressz zselatin fix

A vanília krém kihűlt.
Verjünk habot a tejszínből a porcukorral.

A vanília krémhez keverjük hozzá az expressz zselatin fixet, ez azért jó mert hidegen is keverhető:-)
Jól keverjük át.  Ne rémüldözzünk, kicsit folyósabb lesz mint ahol kezdtük.
Adjuk hozzá a tejszínhabot, óvatos, laza mozdulatokkal.

muszlin-diplomata-kremek-tortaiskola-1-1

IRÁNY a HŰTŐ! Legalább 30 percre hagyjuk benn, a zselatin szépen össze fogja tartani a krémet:-) TUTI:-)

vanilias-diplomata-krem-kakaos-selyem-krem-tortaiskola-2

És az  elmaradhatatlan Mille-feuille:-)

mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-12 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-11 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-16

Mentés

Mentés