Bonbon

Erdei gyümölcsös bonbon házilag

erdeigyumolcsos-bonbon

A bobon készítése nem a legegyszerűbb feladat, munka, de nagyon megéri a fáradozást.
Egyedi ajándék, csodás dekoráció…. sorolhatnám még…

Első alapvető dolog amit érdemes tudnod, a csokoládét temperálnod kell. Ha nem temperálsz akkor matt lesz, az állaga is más lesz… nem ördogi dolog a temperálás, többféle módon is elvégezheted.

Itt a legegyszerűbb módjáról olvashatsz.

Én szilikon formát használok, hiszen nem ipari mennyiségben és nem is eladásra készítem a bonbonkat.
Ma kikentem aranyporral, ettől igazán elegáns lesz a bonbon.

erdei-gyumolcsos-bonbon-keszitese-tortaiksola-1-3

A csokoládét temperáltam és már habzsákból töltöttem is a formába. Teletöltöttem és betettem a hűtőbe 2 percre, hogy dermedjen kicsit.
A hűtés után kivettem a formát és kicsorgattam a felesleges csokoládét belőle. Ismét visszatettem a hűtőbe, hogy dermedjen.

erdei-gyumolcsos-bonbon-keszitese-tortaiksola-1-7

Tegnapról maradt erdei gyümölcs redukció, így azt használtam a töltéshez. A redukcióról itt olvashatsz. Bármilyen gyümölcsből készítheted a re3dukciót.

Tehát dermedt a csokoládé, most jöhet a töltés. Szintén habzsákba töltöttem a redukciót és szép kis halmokat nyomtam a formába.

erdei-gyumolcsos-bonbon-keszitese-tortaiksola-1-2 erdei-gyumolcsos-bonbon-keszitese-tortaiksola-1-4

 

NE TÖLTSD TÚL! Értem én, hogy aranyból van a szívünk, de a bonbont nm szabad túltölteni, hiszen kifolyik, nem dermed rá a következő csokoládé réteg, tehát ne töltsd túl.

Ismét betettem a hűtőbe 5 percre kb.
Végül jöhet a befejezés. A maradék csokoládéval kitöltöttem a formát, spatulával lesimítottam a felesleget és irány ismét a hűtő de most már legalább 30-40 percre.

erdei-gyumolcsos-bonbon-keszitese-tortaiksola-1-6

A formából óvatosan szedjük ki a kész bonbont. Én meghúzogatom a szilikont, hogy elváljon a bonbon széle a formától, ekkor már nyugodtan kinyomkodhatom, kinyomkodhatjuk a kész finomságokat a formából.

erdei-gyumolcsos-bonbon-keszitese-tortaiksola-1-5 erdei-gyumolcsos-bonbon-keszitese-tortaiksola-1-8

Mentés