krémek · Mentes

Laktózmentes tortakrémek készítése, epres, barackos és túrós

tortakremek

Igazi kísérlet volt ez a javából:-)
Életemben nem készítettem mentes dolgokat, most viszont ki kellett próbálnom:-)
Szuper, nem volt gondom semmivel.

Epres tejszínes, mascarponés, barackos tejszínes mascarponés, és túrós, citromos tejszínes krémek készültek. Minden laktózmentesen.
Könnyű dolgom volt, hiszen a LIDL-ben megjelentek a laktózmentes termékek, mascarpone, túró, tejszín, sőt már margarin is kapható, de én azt nem használtam most.

laktozmentes-eper-barack-turokrem-receptek-tortaiskola-1-3

Hv:

  • 500 g mascarpone
  • 2 doboz túró
  • 2 dobot habtejszín
  • expressz zselatin fix 1 és 1/2 csomag
  • barack és eper lekvár
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 db meyer citrom

Elkészítés.

A mascarpone sajtot habosítsuk fel porcukorral. Ízlés szerint adagold a porcukrot. Én kb 150 g-ot használtam.

laktozmentes-eper-barack-turokrem-receptek-tortaiskola-1-6

A túrót és a reszelt citromhéjat is habosítsd át, -igen habosítsd át, ettől nagyon krémes lesz- ízlés szerinti porcukorral. Én egy ek porcukrot adtam hozzá, hogy a túró kicsit fellazuljon a cukortól.
A meyer citrom éppen kapható a sparban, nagyon olcsó, ami meglepő számomra mert ez különleges citrom fajta. Kicsit édeskés az íze, nagyon illatos. Sokan értelne narancsnak nézik, mivel kissé narancsos színű a héja:-)

A tejszínt verjük habbá porcukorral, na itt édesítettem bőségesen:-) A 2 doboz tejszínhez kb 200 g porcukor került.

Az alapok készen is vannak.

A mascarpone krémet ketté osztottam.
Külön külön került mindkettőbe tejszínhab bőven, de a tejszínhabból hagytam meg kb 1 pohárnyit, a túróhoz. Látni fogod, hogy mi az a mennyiség amit a mascarpone felvesz. Nem szabad hogy túlzottan fel lazuljon a mascarpone.

laktozmentes-eper-barack-turokrem-receptek-tortaiskola-1-1

laktozmentes-eper-barack-turokrem-receptek-tortaiskola-1-7

Ízesítsük. Én most eper és barack lekvárt használtam, ezeket is a LIDL-ben szereztem be. Pontosítok, dzsemek, de fantasztikus, lekvár állaguk van és nagyon finomak:-)
Ízlés szerint tegyél a krémekbe, az epresből több kellett.

laktozmentes-eper-barack-turokrem-receptek-tortaiskola-1-4 laktozmentes-eper-barack-turokrem-receptek-tortaiskola-1-5

Biztosra kellett mennem, hiszen nem volt időm javítani ha gond lett volna. Mindkettő krémbe 1/2 zacskó expressz zselatin fix került, jól át kell keverni habverővel, aztán mehet a hűtőbe pihenni mindkettő. Keményedni fognak a krémek, ne aggódj.

A túróhoz hozzákevertem a maradék tejszínhabot, lazán elkevertem csak. Isteni íze van, és nagyon krémes:-) Használtam itt is 1/2 zacskó expressz zselatin fixet.

A krémekkel készen is vagyunk, a piskóta is kész, már hűl.
Lassan jöhet az összeállítás, na meg a nagy adag olasz vajkrém készítése.

Ezt a torta készült ezekkel a krémekkel.

unikornis-torta-keszitese-tortaiskola-1-1

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s