Piskóták · tortás alapok

Hideg úton készült könnyű felvert piskóta, imádom <3

gyors-piskota

Ilyet már készítettem, de az kakaós változat volt. Illetve hogy egészen precíz legyek, így a cukrász nevét használom ennek a gyors piskóta receptnek.
Nagyon jó, imádom, laza, habos, nagyon könnyű piskóta.
A készítése egyszerű és elronthatatlan, bár pár dolgot jó ha betartunk:-)

A sárgájákat alaposan habosítani, szép világos sárga színig. A tojásfehérjét tejföl sűrűségig verni csak. A lisztet szitálni. Kb ennyi, és biztosra mehetsz te is ha ezeket betartod.

Lássuk is a receptet:

HV:  2 db 15 cm kerek formához

  • 6 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 120 g liszt

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját habosítsuk ki. Ez azt jelenti, hogy addig keverjük amíg egészen világos színt kapunk.

hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-8

A fehérjét kezdjük el verni majd ha folyékony akkor mehet bele a porcukor első fele, ezzel verjük tovább, én közepes fokozaton vertem. Ha már fehéredik mehet bele a porcukor másik fele.

A sárgáját és a fehérjét óvatosan forgassuk össze. ÓVATOSAN!!!!

hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-3 hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-4 hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-6

Ha ez kész mehet bele a liszt, ezzel is óvatosan forgassuk össze. A sütőpapírral bélelt- csak az alját- formába öntsük a masszát és felhúzogatjuk a tésztát a forma szélére. Ezzel érjük el, hogy ne púposodjon a piskóta sütés közben.

hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-5 hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-14

Az előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
Mindenki tapasztalja ki a sütőjét:-)
Itt egy aprócska megjegyzésem van:-)

A 2 db 15 cm-es kör formám nem fér be egyszerre a sütőbe. A piskóta állt a habüstben várva hogy a tesója megsüljön. Nos, ha jól készíted az alapot, akkor semmi de semmi baja nem lesz 30 perc után a piskóta tésztádnak, nyersen!!! Ez baromi jó hír!!!:-)

 

hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-13 hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-7 hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-9

Imádatos állaga van, és lapos, és rendben van:-)

hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-12 hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-2 hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-1

 

Hideg úton készült könnyű felvert piskóta, imádom <3” bejegyzéshez 5 hozzászólás