tortadíszítés

Tükörglazúr egyszerűbben:-)

tukor-glazur

Istenem, el sem hiszem, hogy nekem is sikerült végre!!!
CSILLOG, szép, imádatos:-)

A neten keresgéltem, találtam pár jónak látszó receptet, végül a wilton recijénél maradtam.

Kicseréltem benne a glükózt, mert éppen nincs itthon, így mézzel helyettesítettem. Egy dolgot jó ha tudsz!
A tükörglazúr ragad! Nem fog megszáradni! Ha megszáradna már nem csillogna! De szépen lehet vágni, nincs vele gond, viszont ne nyúlkálj hozzá az oldalához, tetejéhez mert ragad.

Na de lássuk a receptet.

HV: ez irtózatos mennyiség, a fele is bőven elég egy 15 cm körméretű 4 lapos tortához

Elkészítés:

A 125 ml vízbe öntsük bele a zsealtint. Keverjük át és hagyjuk állni 5 percet. Rakjuk bele a sűrített tejet és a csokoládét apróra vágva.

A mézet, cukrot és a 160 ml vizet melegítsük 102 fokig. Cukorhőmérőt itt tudsz vásárolni.
Ha elértük a kívánt hőfokot akkor öntsük bele a szirupos keveréket a csokoládés keverékbe. Turmixoljuk át, hogy a csoki elolvadjon.

Adjunk hozzá bőségesen fehér ételfestéket, ezzel elérjük, hogy hófehér legyen a glazúrunk.Ha lett volna glükózom akkor ez a lépés felesleges, hiszen a csoki hófehér, de nem volt, így szükségét éreztem egy kis fehérítésnek.

Színeset is akartam, ha már lúd hát legyen kövér:-) A colour splash málna színű festékét kevertem egy kis rész glazúrhoz. Gyönyörű!

tukorglazur-keszitese-tortaiskola-1 tukorglazur-keszitese-tortaiskola-2

Egy nagyon fontos tippem van! Ne habosítsd túl, mert az a rohadt sok buborék nem jó hír!!!:-(

Hagyni kell kicsit állni, hogy elkezdjen sűrűsödni kicsit, különben túl gyorsan lefolyik a torta oldaláról a glazúr.

tukorglazur-keszitese-tortaiskola-3 tukorglazur-keszitese-tortaiskola-4 tukorglazur-keszitese-tortaiskola-5

A márványos hatást úgy értem el, hogy a fehér glazúrral bevontam a vajkrémmel aláburkolt , jól kihűtött tortát és át is húztam a málna színű glazúrral. Csak úgy találomra becsíkoztam és spatulával elsimítottam a felületét. Újabb réteg fehér glazúr de már csak foltokban, hogy eltakarja néhány helyen a málna színt.

Ezt ismételtem egy párszor amíg elértem azt a színt amit szerettem volna.

tukorglazuros-torta-tortaiskola-13 tukorglazuros-torta-tortaiskola-14 tukorglazuros-torta-tortaiskola-6 tukorglazuros-torta-tortaiskola-12 tukorglazuros-torta-tortaiskola-10 tukorglazuros-torta-tortaiskola-9

A hűtőben állt kb 30-40 percet, aztán már vágtam is.:-)

tukorglazuros-torta-tortaiskola-5 tukorglazuros-torta-tortaiskola-4 tukorglazuros-torta-tortaiskola-11 tukorglazuros-torta-tortaiskola-1 tukorglazuros-torta-tortaiskola-7

Ilyen belülről. És nézd meg kérlek hogy a glazúr mennyire a helyén van:-)

tukorglazuros-torta-tortaiskola-3 tukorglazuros-torta-tortaiskola-2

Nagyon nehéz volt kifotózni a csillogást a tortáról… Fény már alig volt, esteledett:-)
Gyönyörűen csillogott:-)

tukorglazuros-torta-tortaiskola-8

TIPP
Rendes zselatint, zselatin port, vagy lapot használj, az expressz zselatin ide nem jó!

 

Mentés

Advertisements

Tükörglazúr egyszerűbben:-)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Köszönöm szépen a részletes leírást 🙂 Nagyon jó! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a mázat el lehet-e készíteni pár nappal a tortára öntés előtt? Azért kérdezem, mert a cukrász diszkontban is lehet kapni tükörmázat, ami felmelegítés- visszahűtés után is használható. Válaszodat előre is köszönöm!

    Kedvelés

    1. Igen, elkészíthető, de azt jó ha tudod, hogy a színes tükörglazúrok frissen a legjobbak. Melegítés után buborékosodnak:-( ami uyge nem szép látvány a tortán ha szép buborékok vannak rajta….
      Én frissen készíteném, mindig!

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s