krémek · Mentes

Citromos mascarpone krém, tortához

citromos

Isteni finom, savanykás, pikáns ízű töltelék amibe nem kell zselatin mert tart nélküle is.
Megmondom miért:-) Nem volt ma itthon tejszín, így a tejszínhab kilőve mint lazító, tejföl viszont volt itthon tehát azt használtam:-)
Megéri olykor a járt útról letérni, hiszen ha mindig csak azt csináljuk amit szoktunk, akkor azok is maradunk akik vagyunk:-)

Na de lássuk a receptet:-)

HV: 15 cm-es 4 lapos tortához

  • 500 g mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja és leve is
  • 3 ek tejföl
  • porcukor ízlés szerint

A mascarponét habosítsuk ki a porcukorra. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a levét is, keverjük át.
Adjuk hozzá a tejfölt is és ezzel is habosítsuk még. Látni fogod az állagát, hogy mikor jó.

Ezzel készen is vagyunk:-)

Habos, jól tartó állag, finom pikáns íz, imádom! És nem csak én:-)

Kivételesen nem lett lefotózva a krém, viszont videó az készült, igaz a mai piskóta készítéssel együtt. Várd ki a végét, vagy pörgess bele és látni fogod a krémet is.

És ez a torta készült ezzel a krémmel.

citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-1citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-6