Húsvét · tortadíszítés

Új technikák, csíkos vajkrém, fröcsögtetett arany por….

Ma csak úgy összedobtam a tortát:-) Igaz az előzménye az volt, hogy egy kedves vevőm mutatott egy meseszép csíkos tortát ami megihletett.
Így ki kellett próbálnom nekem is a csíkos vajkrém készítését, könnyű, bátran állj neki te is majd.

Ami meg engem izgatott különösen az a fröcsköléses technika, ami szintén könnyű:-)
Sőt ma még csokoládé díszt is készítettem.

Kezdjük az elején:-)

A tortához süsd le a piskótát, én ezt a receptet -hideg, könnyű felvert- használtam most.

A töltelék citromos mascarpone krém volt, receptet itt találsz.

Az összeállításról már nem készítettem verkfotókat, így ugorjunk egy nagyot a csíkozáshoz.

A teendő:-)
A vajkrém, én olaszt készítettem margarinnal…. és baahh bár ne tettem volna, margarinnal készült, mert úgy sem esszük meg, minek pazaroljam a vajat. Borzalom, utálom, gyűlölöm, rücskös, ragyás mintha vakolat lenne:-(

Na de a lényeg. A krém egy kisebb részét -én a 6 tojásos változatot készítettem el- annak a harmadát kb színezzük kékre. Én a sugarflair víz kék festékét használtam.

Az alsó két kör a sima krémmel készült, ez fölé kerültek a kék krémek, ismét világos végül kék. Ezt húztam végig a vajkrém simítóval. A fém és a műanyag is jó, én felváltva használom, éppen melyikhez van kedvem:-)

citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-4 citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-7

A torta tetejét látod van egy szép nagy üres rész, arra került a maradék krém és szépen elsimítottam.

Mikor ezzel készen vagyunk mehet is be a hűtőbe hűlni a torta.

Készítsük el a kék csokoládét. Én már rutinból tolom a festését a csokiknak. Wilton fehér csokim volt kinyitva, így azt festettem kékre a colour splash kék ételfesték porával. Ha nem színeztél még csokoládét akkor kattints, nézd meg hogyan kell!

A csokoládéval egyszerűen csorgattam és ment is vissza a hűtőbe dermedni.

citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-1

Közben készültek a sárga táblás csokik is. A PME citromsárga csokiját megolvasztottam és spatulával lekentem egy sütőpapíron. Hagytam száradni kb 5 percet és éles késsel formára vágtam de még nem szedtem fel a lapokat. A teljes hűlési ideje kb 30 perc. Ennyi idő után már bátran meg lehet fogni, szépen elválnak a papírtól.

csokolade-disz-keszitese-tortaiskola-1

Pár lapocskát lefestettem arany selyemporral, és itt jött az ötlet, hogy ki kell próbálnom a fröcskölést.
Az arany selyemport feloldottam pálinkában és az ecsetemet belenyomtam, majd egyszerűen pöckölgettem az ecset végét és táridám… fröcskölt lett:-)

Én javaslom a nagyobb, jóval nagyobb ecset használatát, mert ezzel a kb 0,5 cm-es ecsettel ennyit tudtam:-) A nagy ecsetből nagyobb foltok, hosszabb csíkok kihozhatóak.

citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-1 citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-10

A torta kapott még sárga csoki táblát, és némi arany szórócukrot és egy kevés fehér nonparát is:-)

megszórtam végül az apró darabokra tört sárga csokival és kész is:-)
A nagyobb fotón látszik, hogy a torta merevítve van középen a műanyag könnyen, ollóval is vágható merevítő rúddal.

citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-8 citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-6

A torta citromos mascarpone krémmel lett töltve, receptet itt találsz.
Könnyű felvert piskóta készült hozzá, receptet itt találsz.

 

 

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s