tortás alapok

Kitchen AID? IGEN! Nem sznobság, hanem mert jó! Melyik lapát mire való, hogy használd ki az adottságait a gépednek

5

Hiszitek vagy sem de nekem sem volt mindig Kitchen Aid robotgépem:-)
Elképesztően boldog vagyok, hogy most már én is a boldog és elégedett tulajdonosok közé tartozom, de nem indig volt ez így.
Sokéig sima mezei robotgépekkel küzdöttem magam át a vajkrémeken, piskótákon….

Nem rossz a sima robotgép sem, de azért jóó nagy különbség van közöttük!
Vegyük sorra melyik része mire jó, miért érdemes megvenni, befektetni egy ilyen robotgépbe.

Többféle felszereltségből választhatunk, értelemszerűen többféle árkategóriában.
Az alap gép sem rossz, erről az eladótól érdeklődjetek, hogy melyiknek milyen teljesítménye van.

Hétköznapi használatra elég a sima, alap darab, az emelőkaros inkább már cukrászdai munkára való, ez az árán is látszik:-)

Mesés színekben kapható, ez természetes hiszen nőknek készültek a gépek:-) én a rózsaszínt kaptam meg tavaly:-)
Azóta megállás nélkül használom, mesés vele dolgozni.

Tartozékoknál nekem iszonyat nagy mázlim volt, hiszen az eladó nagyon lelkes volt, így az alap tartozékok mellé kaptam egy üstvédőt is:-) Ez egy műanyag gallér, ami arra hivatott, hogy a krémeknél esetleg kiverődő habot, krémet ne engedjen a konyha falára csapódni:-) EZER HÁLA:-) <3

ksm150pspk-tilt-head-popup

 

 

Vegyük sorra a tartozékokat.

kitchenaid-professional-5-plus-series-accessories-e1327428646645-296x300

Habverő

Mit is mondjak róla, hisz a nevében is benne van, habverésre való.:-)
Én ettől kicsit több dologhoz is használom, hiszen ha már van akkor miért ne!
Én ezzel a fejjel szoktam a fehérjehabot összeforgatni a tojáshabbal, de ezzel keverem bele az átszitált lisztet is a masszába.
Egész más eredmény mintha spatulával kevernénk.
Habverővel remekül lehet még a mascarpone krémet is készíteni, de habcsóknál alap darab!
Mihez is jó:

  • tojás
  • tojásfehérje
  • tojássárgája
  • tejszín
  • majonéz
  • főzött krémek
  • piskóta készítés

olasz_vajkrem-felezve-tortaiksola-recept-1 (2)

Hogy miben más mint a sima robotgépek karja?
A mérete, sokkal nagyobb, jobban keveri bele a levegőt bármibe amit ezzel a karral készítünk!

Keverőlapát

Főként vajas alapú tésztákhoz használom. Kevert tészták, kekszek készítésénél alapvető eszköz.
DE!!! És ez fog igazán érdekelni téged is, én a vajkrémeknél is használom ezt a kart. Elkészítem a habot és a vajat már ezzel a lapáttal keverem. KÖTELEZŐ!!!

Mire jó még:

  • torták
  • tortakrémek
  • krémek
  • pite
  • keksz
  • kenyér
  • fasírt:-)
  • burgonyapüré:-)

olasz_vajkrem-felezve-tortaiksola-recept-1 (3)

Dagasztó kar

Ennek is benne van a nevében, dagasztani, legfőképpen kelt tésztákhoz használom, keverésre és dagasztásra is.
Minap viszont a zserbóka tésztájának összekeveréséhez is ezt használtam:-)

Mire jó még:

  • kenyér
  • kuglóf
  • pogácsa

Egészen más eredményt kapunk a dagasztó karral, hiába hogy csak egy darab van belőle, jobban dagasztja a tésztát, mint kétkaros mezei robotgép.
Érdemes beszerezni extra tartozéknak egy másik habüstöt, iszonyat nagy segítség a felverteknél ha van 2 edényed.

Illetve egy oldalkaparós kanalat is:-)

15711117825593p

 

Klasszikus darabok a sima robotgépeknél.

62620-3

Vegyesen találhatóak ezek az eszközök, de pl ezek beszerezhetőek a Kitchen Aid gépekhez is. De ezek más más dologra jók.

 

Milyen fokozatokon használjam a gépemet?

Háát, érezni fogod:-) De elmondom én hogy használom.

Általában 4-6 fokozat között mozgok, ez szinte mindenre igaz.
De ha úgy érzed nagyon gyorsan keversz akkor állítsd alacsonyabbra a fokozatot.

Én a haboknál és krémeknél is minden fázisban a 4-6 fokozatot használom.
Tejszínhabnál viszont 4-6 kezdek, aztán mikor már kezd összeállni magasabbra veszem 6-8 fokozat.

 

Ha van rá lehetőséged szerezz be egy Kitchen Aid gépet.
Örök darab marad, hiszen vasból készült.
Tartsd mindig tisztán, tényleg tisztán, alaposan törölgesd át puha ruhával, bánj úgy a gépeddel mint a szerelmeddel, megérdemli és meg is hálálja <3

Még egy kis zárszó mielőtt a pokolba kívánnál, mert nekem van ilyen gépem, nekem ezért sikerül minden.
Végigjártam a sima robotgépemmel is az utat, hiszen elérhetetlen volt számomra a Kitchen Aid. Lehet sima robotgéppel is dolgozni, én is tudtam:-)

tojasfeherjeporos_vajkrem_recept-tortaiskola-7

Rengeteg tortát sütöttem, kekszet készítettem, habcsókot, tortakrémet…. sőt azt olvastam hogy főzésnél is komoly segítség a Kitchen Aid:-)

 

erdei_gyumolcsos_vajkrem_2D-dekorcsovel-tortaiskola-1 (1) russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (15) dupla-toltott-torta-fekete-vajkremmel-tortaiksola-1 (8) vajkremes-szulinapo-torta-tortaiskola-1 (2) halloween-cupcake-diszites-vajkremmel-glazurshop-1-12 koreai-vajkrem-es-vajkrem-viragok-1-5citromos-mascarpone-kremes-torta-tortaiskola-recept-1-11 tukorglazuros-torta-tortaiskola-5 unikornis-torta-keszitese-tortaiskola-1-7 hideg-konnyu-felvert-piskota-recept-tortaiskola-9 15731926_1232330383514791_6433108407686119041_o mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-14 makaronok-extra-toltelekkel-1-2

És még sorolhatnám:-)

 

Mentés

Mentés