Piskóták · tortás alapok

Így süss nagy, magas piskótát! Egyszerű:-)

magasa-falu

Eljött az ideje a tesztelésnek, mikor máskor, hát vasárnap délelőtt:-)
A magas falú, -10 cm-magas- piskóta formákat tesztelem.
Hideg, könnyű felvert készült 6 tojásból és 3 formában sütöm.
A hideg, könnyű piskóta receptjét itt találod.

A formák a PME magas falú formái, 10, 12,5 és 15 cm átmérősek. A GlazurShopban ITT meg is vásárolhatóak.

Használtam, vagyis teszteltem a Wilton formaelválasztóját is. Őrület jó, a sima formából -nem kapcsos-simán kiesik, tényleg szó szerint kiesik a megsült piskóta.
A formaelválasztót a GlazurShopban megvásárolhatod, ITT.

Na de nézzük a videós eredményeket.
Ezekkel a termékekkel dolgoztam, 6 tojásos hideg könnyű felvert piskótával.

Kifújtam a formákat formaelválasztóval.

Betöltöttem a tésztát a 3 formába.

És a sütés után. A szokásos hőfokon, 160 fok és a szokásos ideig sütöttem, mindhárom forma egy időben került be a sütőbe egymás mellé és egy időben is vettem ki őket a sütőből.

És a  kivétel ennyire egyszerű!

Hát nem őrület?
És elárulom, most sült ki a második adag amikor bőségesen meg lettek töltve a formák tésztával, hiszen a magas falú formának ez a lényege, hogy jóval több piskóta kerüljön bele:-)

magas-falu-piskota-forma-teszt-igy-suss-magas-piskotat-tortaiksola-1-2 magas-falu-piskota-forma-teszt-igy-suss-magas-piskotat-tortaiksola-1-1