Habcsókot már készítettem, de eddig még nem ízesítettem “száraz” hozzávalóval. Most mogyorót tettem bele, mert erre volt szükségem.
Nagyon finom, mogyorós íze lett a habcsóknak.
Sőt a mogyorós csokoládés ízesítő olajat is kipróbáltam, mert szükségem volt “tiszta” habcsókra is.
A mogyorós habcsók töltelék volt egy nutellás tortában:-) Itt meg is nézheted.
De most lássuk a mogyorós habcsók receptet.
Készítsük el az alapot, aminek a receptjét ide kattintva elérheted.
Darált mogyorót használtam, és abból ebbe a nagy mennyiségbe 100 g mogyorót használtam. A kész habcsókba belekevertem a darált mogyorót. Habzsákba töltöttem, 8B dekorcsövet -kattints és meg is vásárolhatod egyből- használtam és szépen halmokat nyomtam a sütőpapírra.
Irány a 93 fokos sütő 1 1/2 órára. Ha már kemény amikor hozzányúlsz akkor jó.
Ne lepődj majd meg ha kicsit “koszos” hatása lesz a habcsóknak, ez normális. Én ezt a habcsókot tölteléknek használtam, de dísznek sem rossza, mondjuk én átkentem arany selyemporral.
Nézd,erre a tortára készült.
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.