tortás alapok

Torta vajkrémes burkolás, videós magyar nyelvű segítséggel

vajkremes-tortaburkolas

Képekben már megnézhettétek hogy én hogyan burkolok vajkrémmel, most vettem egy nagy levegőt és élőben is elkészítettem. 3 db videó készült, hiszen hosszú a folyamat.
Játszó torta készült, vagyis igazi piskóta, minimális töltelékkel, ezen készítettem el a vajkrémes burkolást a morzsakabáttól az utolsó simításokig.

A vajkrémem régi volt, kicsit ragacsos, te készítsd mindig friss krémet, mert azzal sokkal de sokkal könnyebb a munka. Én vegyesen szoktam használni, van mikor olasz máskor svájci vajkrémet készítem. De klasszikus vajkrémmel is burkolhatsz ha még nem érzed magad késznek a főzött krémek készítéséhez.

Kezdjük a legelső lépéssel.
MORZSAKABÁT: – ez egy nagyon vékony vajkrém réteg, ami meggátolja, hogy a piskótából esetleg “elszabaduló” morzsák elrontsák a további munkádat.

A morzsakabát után tedd hűtőbe a tortát kb 20 percre, ha nagyon hidegre tudod állítani a hűtődet 10 perc is elég.

A következő lépés a VAJKRÉMES BURKOLÁS: – ez adja az alapot a fondanttal burkolt tortáknak, de akár vajkrémesen is hagyhatod, csorgathatod, díszítheted, pucér, félpucér tortát is készíthetsz.

Ha jól dolgoztál nem lesznek hibák!:-) DE nekem sem sikerül mindig elsőre, gyakorlás kérdése!:-)
Ha úgy érzed vannak hibák, pici hibák a burkoláson, akkor tedd ismét hűtőbe a tortádat, 10-20 percre, ez alatt az idő alatt megdermed a vajkrém a tortán és könnyű lesz javítani a pici hibákat.

A javításnál egy valamire azonban figyeljetek! Nekem a nutellás tortámon a javítások meglátszottak, mert vagyis más színe lett a krémnek ahol javítva lett. Nekem nem volt gond, mert oylan mintha vízfestés technikával készült volna, illetve kevés hiba volt csak, így nem volt rossz a végeredmény.
A túl sok javítgatás, és a krémek hűtése, új réteg felvitele sajnos előbb utóbb meglátszik a tortán, a burkoláson!

Sokan jeleztétek, hogy írjam le mikkel dolgozom:-) Ok, részemről nem gond.

Wilton forgatható tortaállvány
Vajkrém simító műanyag
Minden megvásárolható a GlazurShopban.