Nagyon finom, igazi tavaszi desszert, pikánsan édes ízvilággal.
Hogy mi ihlette? nem is tudom:-) Sütöttem volna valamit.
HV:
HV:
- 2 tojás
- 150 g cukor
- 150 ml olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 150 g liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 250 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 1/2 citrom leve
- 100 g fehér csokoládé
- 1/2 csomag expressz zselatin fix
- 2 tk maracuja ízesítő -itt megvásárolhatod
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
A tojásokat , cukrot, és az olajat keverjük el robotgéppel. Adjuk hozzá a reszelt citrom héját.
Mehet bele az összeszitált lisztes sütőporos keverék.
A formába adagoljuk a tésztát és kb 15-20 perc kell a süléshez.
Hűtsük ki teljesen.
Készítsük el a krémet.
A mascarpone krémsajtot keverjük habosra a porcukorral. Ízesítsük a citrom levével és a maracuja ízesítővel.
Közben mikróban olvasszuk fel a fehér csokoládét. Hűtsük vissza langyosra.
A mascarpone krémbe keverjük bele a folyékony, langyos csokoládét, habosítsuk vele.
Végül az expressz zselatin fix is belekerül és habosítsuk ezzel is amíg el kezd összeállni.
TIPP
A zselatin fix el is hagyható, hiszen ha jó a mascarpone akkor elé masszív állaga lesz. Az enyém kicsit felhígult, így szükségét éreztem a zselatin fixnek.
1A dekorcsővel díszítettem.
A szórócukorka egyedi, itt olvashatod el hogyan készítettem.
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.