Húsvét · tortadíszítés

Húsvéti csokitojásos torta készítése

husveti-csokitojasos

Ez egy ripsz-ropsz készülő torta volt, nekem:-) Hogy miért?
Mert szinte minden készen volt.
Tesztelés alatt a magas falú piskóta formák, és azok a kész piskóták amiket megsütök a fagyasztóban landolnak, várva a “sorsukat”.
Krémem is volt, hiszen készült maracujás fehér csokis mascarpone krém ami a cupcake díszítés után ment a hűtőbe.
Nekem csak a csokoládétojásokat kellett elkészítenem:-) Micsoda jó dolog volt ez így.

A torta azért készült -mert hogy nem terveztem- mert rátaláltam a Pinteresten erre a csodás kis húsvéti tortára, benneteket pedig a GlazurShop Fb oldalán megkérdeztelek, hogy elkészítsem-e….:-)
Igen sok IGEN válasz érkezett, így neki is láttam csütörtök este:-)

Lássuk.

Ez a torta 20 cm-es kerek piskótából készült, mivel a magas falú formában sütöttem és 4 szép vastag lapom volt.
A piskóta készítését és mennyiségeket, receptet ITT találsz.

A maracujás fehér csokis mascarpone krém receptje pedig ITT található. A krémből kb a fele megmaradt, -ahogy írtam már, ez a krém cucpakehez készült- tehát ha csak a tortát készítitek, akkor elég lesz a fele mennyiség is a töltelékhez.

A csokoládétojásokat így készítsd el. Kétféle technikával is lehet “fröcskölni” mindkettő egyformán jó. Videós segítségem is van a technikához.

Készült még svájci vajkrém is, ez a burkoláshoz volt szükséges. Én nagy -6 tojásfehérje-  adagot készítettem, mert sok kis dísz is van a tortán, így biztosra akartam menni, hogy elég lesz. Maradt bőven a színes krémekből, amiket bedobtam a fagyasztóba, hiszen jól jöhet majd még pl unikornis tortánál:-)

A svájci vajkrém készítésnél marad tojássárgájánk, amit kedvünkre fel is használhatunk, ki ezt ki azt készít belőle:-) Én cukrász krémet készítettem:-)
Az összeállítása, egy kis csavarral, mert miért ne.-)

Az alsó lapot megkentem vékonyan a cukrász krémmel, nagyon vékonyan, erre került a maracujás krém és jöhetett a következő lap. Azt is megkentem a cukrász krémmel vékonyan, maracujás krém… ezt ismételtem ameddig volt piskótám:-)

Az utolsó lapra már a svájci vajkrém került.

Morzsakabát, hűtés és burkolás következett.

Már csak a díszítés maradt hátra.

A svájci vajkrémből készítettem színes krémeket, lila, málna, kék, zöld, sárga. Én colour splash festékeket használtam ismét, nekem vajkrémhez nagyon bevált.

Habzsák kímélő módszerrel elkészítettem az egyik szín variációt, vagyis, sárga, rózsaszín és lila vajkrém került egymásra. Nézd meg a habzsák kímélő módszeremet, nagyban megkönnyíti az életedet:-)

2D dekorcső került ennek a krémnek a “végére”.
A másik adag pedig sárga, kék és zöld krémekkel készültek. Itt is 2D csövet használtam.

A tortán elrendeztem a csokoládétojásokat. A kis résekbe pedig vajkrém “virágokat” nyomtam felváltva a rózsás és a kékes árnyalatokkal.

husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-2 husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-3 husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-6 husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-5 husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-4

Felvágva gyönyörű a vágási felület <3

husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-7 husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-8 husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-9 husveti-csoki-tojasos-torta-tortaiskola-1-10

Egy aprócska gondom akadt:-) Ezért is vágtam iylen brutálisan nagy szeletet:-) A tojások!
A csokoládétojás kemény, főleg a hűtőből kivéve:-) na azt elvágni szépen… nem is próbáltam meg. Inkább vágtam egy giga méretű szeletet ahol a tojások mellett tudtam vágni:-)))

EXTRA!
Ugye kiszúrtad, hogy megkente a piskóta lapokat a cukrász krémmel. Nos:-) Valami őrületesen finom, puha, szaftos… nagyon nagyon ajánlom neked is, próbáld ki.

Az íz nem tolakodó, hiszen mezei cukrász krém…. viszont ad egy extra puhaságot, mivel a piskóta sok nedvességet tud visszaszívni a krémből.

 

 

 

Mentés

Mentés