égetett tészták · Francia desszertek · Mille-feuille

100 lapos tészta, gyorsan

100lapos

Hétvégén voltam a St Honore tanfolyamon, -meleg szívvel ajánlom mindenkinek- engedélyt kértem és kaptam is, hogy az ott tanultakat megosszam veletek is.
Ma reggel neki is látok.

Ez egy kis titok amit most megosztok veled, mert nem házi készítésű a tészta. Ha van kedved készíts vajas levelest, nekem időm nincs erre.
Én készen megvásárolom a boltban, LIDL, kész leveles tészta lapot, így nem kell készítenem.

A tésztát kicsomagolom, kitekerem, formázom, most éppen kör kiszúróval és 200 fokon sütőpapírral bélelt tepsin, másik sütőpapírral letakarva, nehezékkel -egy másik tepsi- lenyomva szinte készre sütöm.

DE!

A sütési idő vége előtt 5 perccel kiveszem, megkenem cukorsziruppal. A cukorszirup 2 rész víz 1 rész cukor addig forraljuk, főzzük amíg besűrűsödik. Ezzel a sziruppal átkenjük a tészta lapokat és még visszatesszük a sütőbe 5 percre.

Figyeljünk rá, 5 perc nagyon kevés idő, én tegnap szó szerint elégettem az első adagot, hiszen leültem a hírlevelet összeállítani és elfeledkeztem a sütőről:-)

Ha kész vegyük ki és kenjük át megint a cukorsziruppal. Ezzel készen is vagyunk, tegyük félre hűlni.

egetett-leveles-teszta-tortaiksola-1-1 egetett-leveles-teszta-tortaiksola-1-3

Mille feuille, St Honoré alapja ez a tészta.

st-honore-tortaiskola-1-1mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-1-2 mille-feuille-kakaos-selyemkremmel-malnaval-tortaiksola-15

Köszönöm Nerella, hogy megtanítottad nekem ezt a csodás krémet. Őszintén ajánlom a Francia Cukrász Iskolát, bátran menjetek el, stabil tudást kaptam, jó volt a hangulat, szépen, ízlésesen berendezett helyiség, Nerella pedig egy tündér ❤ Ide kattintva megnézheted éppen milyen kurzusok lesznek.