égetett tészták · Francia desszertek

Craquelin, a choux tészta egy kis csavarral

crqquuelin

Hétvégén voltam a St Honore tanfolyamon, -meleg szívvel ajánlom mindenkinek- engedélyt kértem és kaptam is, hogy az ott tanultakat megosszam veletek is.
Ma reggel neki is látok.

Ez egy igazi kis különlegesség, én ezzel soha de soha nem találkoztam még.:-)
Égetett tészta azon egy kis korona ami roppan. ŐRÜLET jó! <3

Akár önmagában töltve, vagy a St Honore-n felhasználva, bármelyik jó ötlet.

Lássuk is a receptjét.

HV:

  • 100 g vaj
  • 124 g barna cukor
  • 124 g liszt

Elkészítés:

Az összes hozzávalót gyúrjuk tésztává. Kézzel dolgozzunk, hiszen a kezünk meleg fogja a vajat megolvasztani annyira, hogy felvegye a lisztet és a cukrot.

francia-vaniliakrem-recept-tortaiskola-1-2
Ha egynemű, akkor két sütőpapír közé tegyük és nyújtsuk 0,5 mm vastagságúra.

craquelin-teszta-recept-tortaiskola-12 craquelin-teszta-recept-tortaiskola-13-2

Ha ezzel készen vagyunk akkor tegyük hűtőbe a tésztát, ki kell fagyasztani.  Sima hűtőben legalább 3-4 óra pihenő.

Ebből a tésztából készítjük az égetett tésztákra a kis korongokat. Choux au Craquelin, /sú o kraklen/ már a neve is olyan szép:-)

Készítsünk Choux/ sú/ -égetett tésztát- és halmozzuk sütőpapírra, tegyünk mindegyik kis halomra egy méretben passzoló Craquelin/kraklen/ korongot.

craquelin-teszta-recept-tortaiskola-1-11

Előmelegített sütőben az én sütőmben 175 fokon sütöttem kb 15-20 percig. Ahány recept annyi sütési hőfokot írnak, nekem csúfos véget ért a magas hőfokon sütés…. Ezért mivel tésztám volt bőven, így kísérlet indult, és nekem a 175 fok, villany sütő, alsó felső légkeverés. Kísérletezd ki te is a sütődet, hiszen ahány sütő annyi hőfok:-)

Magas, üreges, roppanós a teteje. Igen, így kell kinéznie:-)

craquelin-teszta-recept-tortaiskola-13-1

craquelin-teszta-recept-tortaiskola-1-3

Meg is töltöttem a vaníliás krémmel, és kapott egy pici arany fóliát is díszként.

craquelin-teszta-recept-tortaiskola-1-8

craquelin-teszta-recept-tortaiskola-1-7 craquelin-teszta-recept-tortaiskola-1-6

Köszönöm Nerella, hogy megtanítottad nekem ezt a csodás receptet. Őszintén ajánlom a Francia Cukrász Iskolát, bátran menjetek el, stabil tudást kaptam, jó volt a hangulat, szépen, ízlésesen berendezett helyiség, Nerella pedig egy tündér ❤ Ide kattintva megnézheted éppen milyen kurzusok lesznek.

 

Mentés