krémek

Francia vanília krém recept

francia-vanliakrem

Hétvégén voltam a St Honore tanfolyamon, -meleg szívvel ajánlom mindenkinek- engedélyt kértem és kaptam is, hogy az ott tanultakat megosszam veletek is.
Ma reggel neki is látok.

Annyi de annyi dolgot tanultam, trükkök és volt pár olyan technika amit itthon egész máshogy csinálunk, én maradok a tegnap tanultaknál hiszen működnek:-)
Itthon ezt a krém kb a sárga krémnek felel meg, de nem az!

Ez egy finom, vaníliás -igazi vaníliás- krém, aminek jó a tartása, és francia krémek alapja. Ebből a krémből készül a selyem, a diplomata….. ha érdekelnek akkor kattints ide.

Nem is csacsogok tovább, kezdjünk neki.

HV:

  • 360 g tej
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 80 g tojássárgája
  • 58 g cukor
  • 36 g keményítő /kukorica/
  • 30 g vaj

Elkészítés:

A vanília rúd feléből kaparjuk ki a magvakat és tegyük bele a tejbe. Keverjük szét, hogy szépen feloldjon a vanília. Tegyük fel melegedni a tejet.

francia-vaniliakrem-recept-tortaiskola-1-3

Közben a tojások sárgáját, cukrot és a keményítőt keverjük el alaposan, egyneműnek kell lennie.

francia-vaniliakrem-recept-tortaiskola-1-6

Amikor a tej már melegszik akkor öntsük kb  felét rá a tojásos keverékre. Folyamatosan keverjük.

Aztán a tojásos keveréket öntsük vissza a tejes edénybe és irány a tűzhely, forraljuk fel, sűrítsük be a krémet.
Folyamatosan keverjük!

Amikor elválik az edény falától akkor van kész.

francia-vaniliakrem-recept-tortaiskola-1-4
Igen, ez nem valami szép látvány, de meg akartam mutatni, hogy ha jól dolgozunk akkor az edény tiszta! nem ég le a krémünk.

francia-vaniliakrem-recept-tortaiskola-1-5

A krémet tegyük át egy üveg edénybe és adjuk hozzá a vajat. Igen, a krém még meleg!

francia-vaniliakrem-recept-tortaiskola-1-1

Keverjük ki alaposan, elegyednie kell a két anyagnak.

francia-vaniliakrem-recept-10
Ugye te is látod, milyen szépek a vanília pici magvacskái? ❤

Ilyen lesz ❤
Takarjuk be folpackal, teljesen, így megakadályozzuk a krém bőrösödését.

Mikor kihűlt akkor egyszerűen keverjük át -kicsit puding állagú- keverjük addig amíg ismét krémes állagot kapunk.

craquelin-teszta-recept-tortaiskola-1-8

st-honore-tortaiskola-1-1

Meseszép krém, nagyon finom!!!

Köszönöm Nerella, hogy megtanítottad nekem ezt a csodás krémet. Őszintén ajánlom a Francia Cukrász Iskolát, bátran menjetek el, stabil tudást kaptam, jó volt a hangulat, szépen, ízlésesen berendezett helyiség, Nerella pedig egy tündér ❤ Ide kattintva megnézheted éppen milyen kurzusok lesznek.

Advertisements

Francia vanília krém recept” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Kedves Sarolta,

      Ki kell mérni, sok receptben nem mehet csak úgy darabra.
      Üsd fel a tojásokat, sárgája külön és mérd ki. Én az utolsó darabnál már el szoktam keverni, hogy könnyebb legyen mérni.

      Szép napot.-)
      Via

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s