Francia desszertek · Mille-feuille

Házi leveles tészta készítése egyszerűen

Ki kellett próbálnom!
Illetve erősen közeleg a cukrász tanfolyam vége, én pedig nem igazán próbáltam ki a klasszikusokat:-)
Ma nekiduráltam magam:-)

Nagyon jó, nem is nehéz készíteni, sőt:-)

Lássuk is a receptet:

Vajas tészta:

  • 260 g vaj
  • 30 g liszt  / BL55/

A tésztához:

  • 300 g liszt / BL55/
  • 30 g vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek ecet /10%-os/
  • 175 ml hideg víz
  • csipet só

extra liszt az alászóráshoz

Elkészítés:

Első körben a vajas tésztát készítsük el. A vajat és a lisztet gyúrjuk össze. Itt ennyi dolgunk volt, mehet a hűtőbe pihenni 20 percre.

Készítsük el a tészta másik felét. A lisztet, sót, tojássárgákat a puha vajjal, ecettel és vízzel keverjük össze. Dolgozzuk át, formázzunk cipót belőle és tegyük félre ezt is pihenni 20 percre.

És most jön a “neheze”:-)

Hajtogatunk ám de rendesen:-)

Figyelj, mert fontos, hogy betartsd, fotóztam is.

A tésztát kinyújtjuk, nem túl vékonyra és rátesszük a vajat lisztes tömböt.

A felső részt ráhajtjuk.

Az alsó tésztát is ráhajtjuk.

A következő lépés balról is ráhajtjuk a tésztát.

És a jobb szélét is ráhajtjuk.

Nyújtsuk ki a tésztát, de nem erővel, finoman gyengéden.

Aztán jöhet egy újabb hajtogatás, de!!! tartsd be a fenti sorrendet, vagyis fent, lent, bal, jobb.

FONTOS! Itt már csak a tészta 1/3-át hajtsuk be középre.

Alulról is.

Balról is és jobbról is.

Ezután félbe hajtjuk és 20 perc pihenő következik.

Aztán ezt megismételjük a fenti sorrendben még két alkalommal.

Ezzel kész is vagyunk.
Jó ha tudod, ez egy natúr ízű tészta, mert egyáltalán nincs benne cukor.

Ha nem használjuk el akkor mehet a fagyasztóba.
Vagy ha készítenél belőle már most valamit, akkor nosza:-)
Én 220 fokon sütöttem, így átsül és

Én Mille-feuille alapot készítettem ,ami a St Honoré alapja is:-)

Nézd milyen szép lett. Imádom, hogy a lapokat meg lehet számolni:-)

Recept forrása: https://cookpad.com/hu/receptek/1925664-leveles-teszta

 

 

 

Mentés

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s