hírek

Édes SIKER, alapvető cukrász technikák amiket neked is meg kell tanulnod

Te mi mindent tudsz?
Szoktál új dolgokat tanulni? Vagy megelégszel az tudásoddal ott ahol tart és már nem is tanulsz tovább?

Rossz hírem van!:-)
KÖTELEZŐ tanulni, hiszen mindig minden változik:-)
Ma még lehet hogy nem kell csokoládé díszeket készítened de egyszer eljön a pillanat és kell, vagy most nem sütsz szuflét mert olyan macera- pedig nem- de mi van ha egyszer a gyerkőcöd kéri tőled?
Ugye hogy érdemes tanulni!? 🙂

Te melyiket tudod? Válogass és amit tudsz, az szuper, gratulálok, amit pedig nem tudsz akkor irány, gyere velem tanulni!

  1. SÜSS franciásan:-)

Imádatos a Francia konyha, főleg az édességeit kedveltem meg az idei évben és nincs megállás:-)
Sütök levelest, égetett, kelt, kelt levelest….
NEM NEHÉZ!
Sőt meglepődnél ha tudnád, hogy nagyon is egyszerű elkészíteni bármelyik francia finomságot, DE! DE KELL az ALAPOSSÁG, IDŐ és a TÜRELEM!

Nézd csak:

Leveles tészta gyorsan

Rumbaba

St Honoré

Financier

Choux

Craquelin

2. Te tudsz cukrot karamellizálni?

Karamell csavarok

Na álljunk meg egy kicsit, gondolom rávágtad, hogy IGEN. Biztos vagy benne?
Nem égetni hanem karamellizálni!

A karamellizálásnak különböző hőfokai vannak, minden hőfokon más és más történik!
Vajkaramella szósz készítése

Húzott mogyoró

 

3. Pite tészta otthon?

Igen, tudom a boltban is lehet kapni akkor minek küzdjek vele…. Azért mert finomabb!:-)

Mandulás pite tészta recept

Kakaós pite tészta

 

4. Fehér csokoládé olvasztása, megy?

A fehér csokoládé igazi kis mumus, hiszen macera olvasztani, ha nem figyelsz egy nagy csomó lesz az edényben a szépen fényló folyékony csokid helyett!
A fehér csokinak más az olvadáspontja mint a többi fajtának azért érzékenyebb kicsit.
Figyelj rá, keverd, viseld szíveden a sorsát, és válassz jó minőségű csokoládét!

 

5. Bon bon készítés otthon?

Igazi kísértés!:-)
De jó ha tudod, hogy nem árt temperálni a csokoládét!

 

6. Macaron, yammmi ❤

Na ez már a nehezebb részleg:-)
Türelem és nagyon nagy precizitás kell hozzá, de ha ráérzel akkor mindig sütni fogod!
Macaron készítése

 

7. Tükörglazúr készítése

Ez már a profizmus határa! Sőt:-)
De nem lehetetlen!

Tükörgazúr készítése

 

8. Mentes sütés?

A mentes sütés nehéz, elég nehéz.. na jó nagyon nehéz!:-)
Máshogy reagálnak a lisztek, ki kell mindent tapasztalni!
De nem lehetetlen!

Áfonya hercegnő recept

Laktózmentes krémek

 

9. SZUFLÉ? AHHHAMMMM:-)

Édes kísértés a javából!

Csokoládés szuflé recept

 

Nos… TE melyiket tudod?

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s