Piték

Házi, őrületesen finom almás pite

Nem vagyok egy házi sütis:-) Szeretem de én nem készítem. Most azonban időszerű elkezdenem a cukrász vizsgára a klasszik sütik megsütését is.:-)
Hát így készült az almás pite:-)

A tésztához

  • 300 liszt (BL55)
  • 160 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 1 csipet
  • 10 g sütőpor
  • 6 evőkanál 2,8%-os tej
    A töltelékhez
  • 1.2 kg alma
  • 150 kristálycukor
    1 citrom reszelt héja és leve
    2 ek vaj
  • fahéj (őrölt)

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, ha szükséges egy pici tej még kerülhet bele, nekem nem kellett.

Tegyük hűtőbe a tésztát.

Közben az almát, én itt a csavar többféle almát használtam, savanykásat és édeset is, meghámoztam és lereszeltem.
A gyorsforralóba tedd bele a vajat és a cukrot, karamellizáld.

Mehet rá a kinyomkodott alma. Fahéj, citromhéj és a citrom leve is mehet bele. Kevergesd kb 3 perc.

A tészta kihűlt, vegyük ki a hűtőből és osszuk 2 részre.
Vékonyra nyújtsd, és a 23 cm-es tepsimet használtam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe mehet a tészta alja, erre a langyos alma töltelék és végül takard be a tészta másik felével.
Szurkáld meg és mehet is be a sütőbe. Süsd szép színűre.

Én nem kentem meg tojással, nekem a pite így pite:-)

Ha kész szórd meg bőségesen porcukorral.

YAMMMI:-)

A kisfiam imádta, anya kérek még…. ez nem lehet űberelni:-)

Ha fotós segítséget is szeretnél a recepthez akkor kattints a cookpad oldalára, hiszen végig fotózták a recit.

Recept forrása: https://cookpad.com/hu/receptek/1926399-hazi-almas-pite

 

Mentés

Mentés