krémek

Keményítő vagy liszt? Melyiket használjam a krémek sűrítéshez?

Ez egy jó kérdés!

Te melyiket használod és mit tapasztaltál?

Én azt látom, most már a sokadik krém készítésnél, hogy a keményítő sokkal jobb mint a liszt.
De kicsit nézzük meg az előnyöket és hátrányokat.

Liszt:
Előnye
minden háztartásban van, egészen biztosan van:-)
Hátránya:
csomósodik, nagyon köt, nem mentes

 

Keményítő:
Előnye
krémes, bársonyos végeredmény, mentes
Hátránya
nincs minden háztartásban

Én a francia mini kurzuson találkoztam vele először, vagyis, hogy keményítőt használunk és nem lisztet.
Itthon elterjedt a liszt, sőt szinte mindenhol azt olvasom lisztet használjunk a sűrítéshez, legyen szó főzött krémről, pudingokról….

Ehhh, háttt jó lenne ha végre kicsit átírnák a könyveket, kicsit rálépnének a modern útra, kicsit frissítenék a tudástárat.

De most beszéljenek a fotók helyettem.

Francia vaníliás krém, receptet itt találsz

Francia vanília krém

Cukrász krém recept

Cukrász krém

Én nagyon szeretem de a keményítős változatot, mert szebb, selymesebb. Tortába is tölthető, de kicsit több vaj kell hozzá.

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s