krémek

Keményítő vagy liszt? Melyiket használjam a krémek sűrítéshez?

Ez egy jó kérdés!

Te melyiket használod és mit tapasztaltál?

Én azt látom, most már a sokadik krém készítésnél, hogy a keményítő sokkal jobb mint a liszt.
De kicsit nézzük meg az előnyöket és hátrányokat.

Liszt:
Előnye
minden háztartásban van, egészen biztosan van:-)
Hátránya:
csomósodik, nagyon köt, nem mentes

 

Keményítő:
Előnye
krémes, bársonyos végeredmény, mentes
Hátránya
nincs minden háztartásban

Én a francia mini kurzuson találkoztam vele először, vagyis, hogy keményítőt használunk és nem lisztet.
Itthon elterjedt a liszt, sőt szinte mindenhol azt olvasom lisztet használjunk a sűrítéshez, legyen szó főzött krémről, pudingokról….

Ehhh, háttt jó lenne ha végre kicsit átírnák a könyveket, kicsit rálépnének a modern útra, kicsit frissítenék a tudástárat.

De most beszéljenek a fotók helyettem.

Francia vaníliás krém, receptet itt találsz

Francia vanília krém

Cukrász krém recept

Cukrász krém

Én nagyon szeretem de a keményítős változatot, mert szebb, selymesebb. Tortába is tölthető, de kicsit több vaj kell hozzá.

 

 

Mentés

Mentés

Mentés