Húsvét · tortadíszítés

Nyuszifüles torta készítése, ami mangós krémmel van töltve <3

Kértétek, hát elkészítettem:-)

Nagyon gyors, könnyű munka volt.
Ez egy 15 cm-es kerek 3 lapos kakaós piskótából készült, mangós vanília krémmel töltve és egy kis csavarral, hiszen a mangó pürével megkentem a piskótákat.

Kakaós piskóta receptet itt találsz, én annyit változtattam, hogy 4 tojásból készült, 80 g cukor, 60 g liszt és 20 g kakaóport használtam, és a 15 cm-es 10 cm magas falú formában sütöttem a piskótát.

A krémhez francia vanília krémet készítettem, receptet itt találsz. 1 adagot készítettem.

A mangó püré egyszerű.
Meghámoztam a mangókat, 2 db-ot kiszedtem a húsát és egy gyorsforralóba tettem kb 2-3 ek cukor kíséretében.
Lime héját reszeltem bele és főztem lassú tűzön kb 5-8 percet, kevergetve.
A végén turmixoltam.

A mangó püréből került a vaníliás krémbe is jó nagy adag:-) De még így is maradt pürém.

Svájci vajkrémre is szükség lesz, ezt a múltkor én készítettem és a fagyasztóban várta a sorsát. Így engedd ki a fagyott vajkrémet, nagyon hasznos!

Ekkora tortához 3 fehérjéből bőven elég krémet készíteni.

Én a vaníliás mangós krémbe is tettem a svájci vajkrémből, mert így szebb a tartása a krémnek, kb 4-5 kanállal tettem bele.

A svájci vajkrémből egy picikét kivettem, 3 színes krém készült és egy pici fekete.
A színes krémekhez, karamell, korall és tojássárga sugarflair festékeket használtam. A feketéhez természetesen az extra feketét.

A NYUSZIK FÜLE:-)

Csokoládét olvasztottam, nekem most sárgám volt bontva, így azt olvasztottam meg mikróban.
Tortakartonra dolgoztam.
Vagyis:
1 tk olvasztott csokit rápöttyintettem a kartonra és a kanál segítségével megformáztam, felhúztam és fülecske formát alakítottam ki. A fogpiszkálót ráfektettem a csokira, kb a feléig a fogpiszkálónak és egy újabb teáskanál csokit kentem rá.


Megszórtam cukorkával és irány a hűtő.

 

Állítsuk össze a tortát.

A piskóta lapot megkentem a mangó pürével és erre került a vaníliás mangós krém.

Rétegeztem, végól pedig átkentem a maradék mangós vaníliás krémmel a torta oldalát. Irány a hűtő.

Aztán jöhetett a svájci vajkrém réteg, most morzsakabát nem kellett hiszen kapott burkolást a töltelékből.

Itt megnézheted hogyan burkolj tortát.

Jól kihűtöttem a burkolt tortát.
Jöhet a díszítés.
32-es és 16 -os csillag csövekkel dolgoztam.

Beleszúrtam a csoki nyuszifület, szépen megáll, mivel nem nagy méretű ezért a fogpiszkáló is szépen megtartja.

Az eredményt látod:-)

Végül a szemecskét és a szájat is megrajzoltam.

 

 

 

 

Mentés

Mentés