Csokoládé díszek · tortadíszítés

Kakaós tükörglazúr készítése, egyszerűbb mint gondolnád

 

Minap a craftsy-n bóklászva mit találtam:-)
Na mit találtam!:-)

A kakaós tükörglazúr receptjét találtam:-)

Nagyon könnyű elkészíteni, extra hozzávaló sem kell.
Mousse, torta, sütemény… elég sokféle felhasználása van:-)

HV:

  • 9 g zselatin por
  • 125 g víz, + 3 ek víz
  • 225 g kristálycukor
  • 130 g tejszín
  • 30 g kakaópor / Holland 22%-os/

Elkészítés:

Egy kisebb edényben a zselatint és a 3 ek vizet keverjük el.

Egy gyorsforralóban a vizet és a cukrot olvasszuk fel, forraljuk addig amíg a cukor el nem olvad.

Adjuk hozzá a kakaóport és a tejszínt, keverjük amíg szépen feloldódik. Ez idő kérdése, ahogy elolvadt minden és szép sima egynemű az állag már ne is kevergessük tovább.

Adjuk hozzá a zselatinos keveréket, alaposan keverjük át, szép sima legyen a máz, vegyük le a tűzről.

Felhasználáshoz hűtsük 24 fokosra.

Én mousse tortát öntöttem le vele, itt könnyebb a dolgunk, hiszen a mousse torta a fagyasztóból került ki, és fagyos állapotban lett öntve.
A vajkrémes tortáknál már nehezebb a dolgunk, hiszen nem fagyott csak hűtött felületünk van!
Látod mennyire csillog?

Amikor a fényforrásaim látszanak a glazúrban…. ez a mennyország <3

TIPP

A zselatinnál figyelj, mert nekem nem volt itthon csak expressz zselatin fixem… működik ezzel is, de nincs akkora kötése mint a rendes zselatinnak, ezért folyt meg egy picit az alján!

 

forrás: https://www.craftsy.com/blog/2016/07/mirror-chocolate-glaze-recipe/

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Kakaós tükörglazúr készítése, egyszerűbb mint gondolnád” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Kedves Via! Sajnos nem lehet megnyitni amit küldtél, az elolvasáshoz jelszót kér. Milyen jelszót kell beírni? Üdv.: F. Ági

    2017. március 17. 8:58 Tortaiskola írta, :

    > Via posted: ” Minap a craftsy-n bóklászva mit találtam:-) Na mit > találtam!:-) A kakaós tükörglazúr receptjét találtam:-) Nagyon könnyű > elkészíteni, extra hozzávaló sem kell. Mousse, torta, sütemény… elég > sokféle felhasználása van:-) HV: 9 g zselat” >