habok · tortás alapok

A legjobb növényi hab, nekem bevált

Hogy én mit össze küzdöttem ezzel a legalapvetőbb finomsággal:-)
Még nem jó, még nem jó …. már nem jó…..:-(

Általában vajat köpültem a tejszínből, ami nem rossz csak én habot szerettem volna.

Számos tejszínt kipróbáltam, már ott tartottam, hogy béna vagyok és pont, nekem nem való a tejszínhab.
🙂 Vicces mert ettől nehezebb dolgok simán mennek:-)

Hétvégén azonban csoda történt:-)

A mentes mákos tortához tölteléknek tejszínhab, vaníliás tejszínhab volt írva… Nahh akkor fussunk neki ismét.
Kallódott egy nagy doboz a kis zsúrkocsimon, ez épp jó lesz, mert más nem is volt itthon.

Betettem a hűtőbe, mert a tejszínnek jót tesz a hűtő.

Aztán a kis kuktámmal röpke 1-2 óra hűtés után nekiláttunk a tejszínhab felverésének.

El sem hiszem!!!!:-)

Ott kuksoltuk mindketten , hogy mikor lesz már jó, illetve kudarcot vallok-e ismét vagy végre lesz kemény, igen, KEMÉNY, jó állagú tejszínhabom.

JELENTEM LETT! <3

Tettünk bele vaníliát, rendes vanília rúdból kikapart magvakat, olyan szépen ránk köszöntek a kész habból.

Az íze fenomenális a kisfiam nyalogatta a habverőt, aztán még kért:-)

Na jó nem húzlak tovább:-)

Ha eddig ne találtad a jó növényi tejszínt amiből kemény, tartós habot tudsz verni akkor próbáld ki a
HULALA-t <3 Finom, nem kásásodik, másnap is friss.

És hogy bizonyítékom is legyen:-)
Nézd, megtartotta a mákos pavlovás lapot is:-)

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A legjobb növényi hab, nekem bevált” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia kedves Via!
    Kérlek ne haragudj hogy nem kedvező hozzászólást írok, azt megtettem többször a vásárolt termékek kapcsán, de a Hulalától kiráz a hideg. Inkább próbáld ki a már kapható 30 % feletti zsírtartalmú tejszíneket, meglátod, ha lassan kezded, figyeled és időben kikapcsolod több órás hűtés után, biztosan felverődik, de használj IGAZI tejszínt. A Hulala egy növényi förmedvény, amit az használjon, aki allergiás a tejre, bár már a laktózérzékenység sem kizáró ok, hiszen kapható laktózmentes tejszín is. Úgy tudom az egyetlen pozitívuma hogy valóban keményre verhető, de ha az igaziba teszel félidőben a cukorral együtt megfelelő mennyiségű habfixálót az is jó lesz és nem tapad a szájpadlásodhoz.
    Mégegyszer bocs hogy én akarlak kioktatni Téged, aki annyira profin csinálód a blogodat, imádom az írásaidat, mindig elolvasom a hírlevelet – így futottam ebbe is -, szóval gratulálok, nagyon sokat tanulok Tőled, de könyörgöm, használj igazit!

    1. Kedves Judit,
      Semmi gond, örülök ha van véleményed:-)
      Sok sok, tényleg nagyon sok tejszín után és egy növényi ez a Meggle volt, jutottam el eddig.
      Nekem tökéletes eredményt hozott, és az íze is finom.
      Még van egy tejszín a tarsolyban az a President amit ki akarok próbálni csak a környékünkön nem kapható, amit eddig láttam a Presidentből az nagyon tetszett, ki kell próbálnom azt is.
      Én a Hulala mellett is leteszem a voksom, mert habos, tejszín íze van, van tartása és nem keményedik meg mint a Meggle.
      Futok majd még egy kört és jelzem azt is, hogy a Presidenttel mit tapasztaltam.
      Ezért is írtam ki, nekem bevált:-) A végén olvastam csak el a dobozon hogy ez növényi tejszín, engem nem zavar mert finom volt.:-)
      ui: örülök, hogy tetszik az oldal:-)
      Szép napot:-)
      Via